avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... IMPOZIT PE VENIT DIN ARENDA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

IMPOZIT PE VENIT DIN ARENDA

Buna Ziua,

va rog frumos sa-mi explicati cum se calculeaza impozitul pe un venit din arenda , in situatia in care venitul este in bani, suma fixa aplicata pe hectar , de exemplu 300 ron pe ha.
asa este stipulat in contractul de arenda .
cand fac Declaratia de Venit Global pina in 15 Mai 2009 , trebuie sa anexez o copie dupa contractul de arenda , sau cum reiese suma incasata de mine de la societatea agricola in vederea impozitarii.
in cazul meu sunt in discutie 100 ha si stabilit ca venit 300 ron/ha.

va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ASPAZIA , utilizator 12:28, 30 Decembrie 2008
Contribuabilul care a obtinut venituri din arenda, exprimate in natura, este obligat sa se prezinte la Fisc cu documentul care atesta acest fapt, respectiv adeverinta primita de la arendas. In baza acesteia, Administratia Finantelor Publice realizeaza decizia de impunere anuala, act care informeaza contribuabilul cat impozit are de achitat.
Toti contribuabilii care au obtinut venituri din arenda sunt obligati sa depuna pana la 15 mai- data-limita, declaratia privind veniturile realizate - Formularul 200. Atat impozitul datorat, cat si declaratiile de venit, se achita, respectiv se depun, la Administratia Financiara in raza careia isi are domiciliul contribuabilul.

Spre exemplu, impozitul datorat se calculeaza astfel: din venitul brut obtinut, de respectiv 30000 lei se scad cheltuielile forfetare, reprezentand 25%, iar diferentei se aplica cota unica de 16%. Impozitul pe care contribuabilul va trebui sa il achite la Fisc este asadar de 3600 lei.

elis a scris:

Contribuabilul care a obtinut venituri din arenda, exprimate in natura, este obligat sa se prezinte la Fisc cu documentul care atesta acest fapt, respectiv adeverinta primita de la arendas. In baza acesteia, Administratia Finantelor Publice realizeaza decizia de impunere anuala, act care informeaza contribuabilul cat impozit are de achitat.
Toti contribuabilii care au obtinut venituri din arenda sunt obligati sa depuna pana la 15 mai- data-limita, declaratia privind veniturile realizate - Formularul 200. Atat impozitul datorat, cat si declaratiile de venit, se achita, respectiv se depun, la Administratia Financiara in raza careia isi are domiciliul contribuabilul.

Spre exemplu, impozitul datorat se calculeaza astfel: din venitul brut obtinut, de respectiv 30000 lei se scad cheltuielile forfetare, reprezentand 25%, iar diferentei se aplica cota unica de 16%. Impozitul pe care contribuabilul va trebui sa il achite la Fisc este asadar de 3600 lei.

Subscriu.
[]Va multumesc !

Problema este ca venitul nu este in natura ( produse) este stipulat direct in bani ( 300 ron/1 ha ), deci valoarea contractului de arenda este in bani si nu natura.
O alta problema dificila este ca mama care a decedat a avut acest contract de arenda, eu ca si mostenitoare am primit banii,
In acest caz Declaratia 200 pe ce nume se face ???
Ca anexa la Declaratia 200 nu am adeverinta , ci doar Contractul de arenda , Este corect ???
Am inteles ca adeverinta se da doar pentru productia agricola realizata , ceea ce pe mine nu ma priveste , eu am suma fixa in bani pe hectar.

inca o data Multumiri anticipate!
Declaratia o faceti pe numele persoanei care a incasat banii..... eu am dat un exemplu de calcul :) .... la declaratie atasati o copie a contractului
va multumesc,

sunteti o echipa de profesionisti , faceti o treaba minunata, COMPLIMENTE pentru toti membrii AVOCATNET !

LA MULTI ANI CU BINE SI SANATATE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din arenda sanduana sanduana buna ziua! In luna noiembrie 2009 am incheiat un contract de arenda cu o societate agricola. Nu am stiut de obligativitatea mea, in calitate de arendator, de ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)
Impozitarea arendei Ibram Gina Ibram Gina Am o Intrep.Individuala cu activitate de cultura cerealelor.Lucrez 950ha din care 200 proprietate.APIA imi trece in declaratie intreaga suprafata pentru care ... (vezi toată discuția)