un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 de ani? Dacă da, conform cărei legi?
Bună ziua!
Vă rog frumos să mă lămuriți într-o problemă legată de moștenirea unui teren agricol.
Menționez că titlul de proprietate este emis pe numele bunicii mele (defunct) care a avut 2 moștenitori (2 copii - 1 băiat și o fată), respectiv: tatăl meu și mătușa, în urma cărora au rezultat căte un copil, astfel: mătușa mea a avut un singur băiat. Acum întrebarea mea este: după moartea băiatului, adică a vărului meu, care nu are alți moștenitori și nici nu a fost căsătorit niciodată, cine poate moșteni partea lui din terenul agricol? Este posibil să moștenesc eu ca verișoară?
Bună ziua! În sfărșit, după o lungă perioadă, s-a purtat procesul de evacuare a chiriașului, instanța s-a pronunțat: a fost aprobată evacuarea. Acum? O altă perioadă de așteptare până la spargerea încuietorilor și intrarea în locuință. Aștept redactarea hotărârii judecătorești (chiar nu știu cât durează redactarea, au trecut deja 10 zile de la pronunțare) ca s-o pot înmâna unui executor judecătoresc care mă va însoți în locuință pentru a întocmi procesul verbal al bunurilor.
Întrebarea mea și rugămintea către dumneavoastră de a-mi răspunde este: pot ruga un executor judecătoresc pentru a scurta durata, să meargă alături de mine numai pe baza publicării pe site-ul judecătoriei a senținței? Am o altă soluție?
Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriți dacă pe baza unei notificări al unui executor judecătoresc pot intra în locuința pe care am închiriat-o. Menționez că în notificare s-au respectat cele 30 de zile și a fost menționată clauza că a încetat contractul de închiriere datorită neplății chiriei timp de 3 luni. Contractul a fost încheiat la notar și a fost înregistrat la finanțe. În schimb, chiriașul nu a predat cheile, dar actualmente locuiește în altă parte. Se pare că, totuși mai intră în locuința mea, conform declarațiilor vecinilor. Dacă sparg lacătele și intru în locuința unde sunt proprietară se consideră legal sau se consideră obstrucționarea chiriașului?
of of of, așa o fi, doamne dumnezeule!!!! ce să mai zic? chiriașul a plecat din locuință, contractul de închiriere nu este reziliat dar nu a predat cheile (menționez că chiriașul a schimbat lacătele). Eu nu am voie să intru în locuință, pe rol se află procesul de evacuare fără termen fixat de judecată. Locuința este abandonată, vizitată din când în când de chiriaș. Ce mai pot face ca să pot intra în casuța mea dragă pe care am cedat-o cu așa ușurință!!!!!!!!!!!!!!!!! Vă mulțumesc anticipat! Se poate înainta o acțiune de integrare a mea în spațiu în sistem de urgență?Deci, durerea mea este că totul durează....., răbdare......., dar casa e abandonată, dacă ia foc???
Vă rog frumos, lămuriți-mă într-o problemă:
-avocatul meu a depus la judecătorie cerere de evacuare a chiriașului meu pentru neplata chiriei în data de 06.05.2019, după notificarea de 30 de zile prin intermediul unui executor judecătoresc.
deci cererea este depusă în data de 06.05.2019, în data de 20.05.2019 în portal apare o modificare.
Inițial, avocatul mi-a spus că în maxim 5 zile de la data depunerii cererii voi obține hotărârea judecătorească de evacuare.
Astăzi suntem în 30.05.2019, au trecut demult cele ,,5 zile,, și, verificând personal portalul judecătoriei constat că nici până acum nu s-a stabilit ,,data ședinței!,,
Întrebarea mea este - ce se întâmplă?? care poate fi motivul întârzierii?
În tot acest timp eu ca proprietar trec prin stres mare. Chiriașul îmi râde în nas, consumă și folosește bunul meu, îmi arată lacătul de la ușă spunându-mi că nu am voie să pun mâna pe el, etc.... Vă mulțumesc anticipat!
dragii mei, vă mulțumesc pentru tot, d-l avocat Gabriel a intuit bine când a spus ,,un concubin care a premeditat atat de elegant frauda,, m-a uns la suflet. Da, nu am virat banii dintr-un cont în altul. I-am ridicat în numerar de la casierie și .... i-am înmânat vânzătorului (mașina este second hand).
În luna iunie 2018, după o relație de 8 luni de cunoaștere, am ales să fiu alături de un bărbat pentru a întemeia o familie. Totul a decurs frumos, a avut comportament adecvat, etc..., etc. În luna septembrie 2018, deci după 3 luni de relație de concubinaj, fiindu-ne necesară o mașină, m-am angrenat într-un împrumut bancar și, astfel am cumpărat mașina. Banii din bancă i-am primit într-o zi de marți și joi am cumpărat mașina. Acum îmi dau seama că greșeala pe care am făcut-o a fost înscrierea mașinii pe numele concubinului. După acest eveniment concubinul meu și-a schimbat total atitudinea față de mine - amenințări, bătăi, etc. Am decis să ne ,,despărțim,, și, l-am rugat să-mi restituie banii de pe mașină. Nici nu concepe și nici să recunoască gestul meu de îmbunătățire a conviețuirii noaste.
Aș dori să știu, prin proces am șanse să -mi recuperez banii? Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile acordate!
pârâtul nu a achitat chiria de 3 luni, ba chiar a părăsit locuința, dar nu a predat cheile. Am făcut notificare prin executorul judecătoresc, a avut termen de 30 de zile și acum procesul este pe rol dar au trecut 3 săptămâni de la depunerea cererii și nu s-a dat termen de judecată. Da, am avocat