avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate cautatorul

Activitate cautatorul

Am cim suspendat din anul 2013 în baza art 52 lit b ,plîngere penală . Am contestat această decizie în anul 2013 si mi a fost respinsa contestația,motivind ca suspendarea era legală. Acum în baza deciziei 19 a iccj,prin care a fost declarat neconstituțional acest articol pot să mă adresez instanței ?? Este cauza mea o cauză pendinte sau nesoluționate,avind în vedere ca plîngere nu a fost soluționată iar contractul meu de munca este încă suspendat in baza art 52 lit b ?? Pot să fac ceva ??
Răspuns la discuția plingere penala
pentru luare de mita,insa plingerea nu contine nimic altceva decit incadrarea in codul penal cu care am fost trimisi in judecata de procuror....intrebarea mea este:ce trebuia stipulat de unitate in plingerea penala ptr a stabilii daca am prejudiciat-o sau nu....mentionez ca nu am fost anchetati disciplinar,nu ni s-a facut gestiunea[gestionari fiind],la momentul producerii asa zisului prejudiciu...plingerea penala contine doar incadrarea infractiunii in codul penal,asa cum a dictat procurorul,fara ca unitatea sa decscrie cum am savirsit fapta...sau cum au constatat paguba,prejudiciul...
Discuție plingere penala
sint inculpat intr-un dosar de luare de mita intr-un dosar al Parchetului Brasov,dosar care are ca fundament sesizarea din oficiu ,ptr savirsirea de infractiuni de luare de mita,care sint dovedite doar prin raporturi de activitate ale unor investigatori sub acoperire,fara sa existe nici un flagrant sau probe ca am primit acesti bani...la aproape cinci luni de la aducerea la cunostiinta{retinerea ] acestor invinuiri,unitatea se constituie parte civila,la indrumarea Parchetului,printr-o plingere penala... Aceasta plingere penala,a fost intemeiata tot pe raporturile investigatorilor,fara ca aceasta,unitatea ,sa ma ancheteze disciplinar sau sa stabileasca in fapt ,daca am prejudicit-o,si cum am facut acest lucru..intrebarea mea este : avea unitatea obligatia sa stabileasca daca am prejudiciat-o,si daca da,ce trebuia sa invoce in plingerea penala....mentionez ca plingerea penala a unitatii estre trasa la "xerox" dupa ordonanta procurorului??? este normal???
Discuție CIM suspendat
Am contractul de munca suspendat in baza art 52 lit b,teza intii,din Codul Muncii...care a fost declarat nesconstitutional de catre Curtea Constitutionala,hotarire care a fost publicata in Monitorul Oficial,la data de 17 iunie 2015,data de la care aceasta produce efecte....am dreptul sa cer reintegrarea incepind cu aceasta data??? ce motiv poate sa invoce unitatea,ca si baza pentru refuzul de a nu ma reintegra???? Si in cazul in care imi vor emite o decizie, cit timp am la dispozitie pentru a ma pronunta????
luare de mita ,domnule,in dosarul "nasii spagari"....sintem acuzati de luare de mita{doar de la investigatori},intre 2ron si 10 ron.....
Am calitatea de inculpat intr-un dosar penal..initial a avut nr 520,acum are 707 sau 95,conform proceselor verbale intrebare: este obligat organul de cercetare penala,respectiv, procurorul sa emita ordonanta pentru aceste disjungeri??? imi prezinta doar un proces verbal de extindere a cercetarii penale..Vreau sa stiu daca disjungera si extinderea cercetarii penale se face obligatoriu in baza unei ordonante??? ptr ca procurorul imi prezinta doar unn proces verbal ... Este normal????
Răspuns la discuția teza intii ,Legea 53/2003
MULTUMESC!
Răspuns la discuția teza intii ,Legea 53/2003
Curtea constitutionala a declarat ,in data de 23 aprilie 2015,neconstitutional art 52 ali(1) ,lit b din teza intii a Legii 53/2003...Ce diferenta face aceasta "teza intii"? am contractul suspendat in baza acestui art.,ptr plingere penala,credeti ca voi fii reincadrata? am inteles ca unitatea poate sa faca o alegere!!!!
ce inseamna teza intii la art 52 ali (1),lit b ,din codul muncii???
Multumesc ptr raspuns! eram circumspecta in priviinta expresiei "nota telefonica" am fost sunata de pe un nr de mobil....insa o sa sun la parchet...este vorba de 300 de km intre mine si parchet....multumiri inca o data....