avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM suspendat

Am contractul de munca suspendat in baza art 52 lit b,teza intii,din Codul Muncii...care a fost declarat nesconstitutional de catre Curtea Constitutionala,hotarire care a fost publicata in Monitorul Oficial,la data de 17 iunie 2015,data de la care aceasta produce efecte....am dreptul sa cer reintegrarea incepind cu aceasta data??? ce motiv poate sa invoce unitatea,ca si baza pentru refuzul de a nu ma reintegra???? Si in cazul in care imi vor emite o decizie, cit timp am la dispozitie pentru a ma pronunta????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 4 August 2015
Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. (Art.147 alin.(4) din Constituţie).

Asadar, Decizia Curtii nu produce efecte retroactive.

In speta , puteti :
- solicita angajatorului revocarea deciziei respective, invocand aceasta decizie;
sau
- sa promovati o actiune in instanta.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim doinavicol doinavicol [b[u]]BUNA SEARA ART 52 LIT B CODUL MUNCII A FOST DECLARAT NECONSTITUTIONAL IN 23 APR 2015,IN 19 IUNIE A FOST PUBLICAT IN M OF ,PE 01 AUG SE IMPLINESC SI 45 ... (vezi toată discuția)
Decizia cc nr 279/2015 sexu sexu CURTEA CONSTITUŢIONALĂ În numele legii DECIDE: 1. Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de D M şi MT în Dosarul nr. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca berom berom Acum doi ani CM mi s-a suspendat in urma plangerii penale a angajatorului. Decizia a fost contestata in tribunal Judecatorul a considerat ca decizia de ... (vezi toată discuția)