avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate rabat

Activitate rabat

Sunt dat in judecata pentru partaj judiciar, iesire din indiviziune.
Cel ce ma da in judecata cu asta se ocupa. Cumpara parti din case la licitatii, pe urma da in judecata si vrea bani cat mai multi.
Ideea este ca mi-a evaluat casa la 100.000 lei si el are 3/8, a platit taxa de timbru judiciare de 3000 de lei.
Eu intre timp am depus o cerere sa se declare nulitatea licitatiei cnf. art.prevederilor art.678, alin.2 Cod Procedură Civilă „În cazul vânzării silite a unei cote-părţi din dreptul de proprietate asupra unui bun, executorul judecătoresc îi va notifica pe ceilalţi coproprietari cu cel puţin două săptămâni înainte de data stabilită pentru vânzare, înştiinţându-i despre ziua, ora şi locul licitaţiei. La preţ egal, coproprietarii vor fi preferaţi la adjudecarea cotei-părţi.”
Potrivit art. 703 “Nulitatea executării silite : Nerespectarea dispoziţiilor privitoare la executarea silită însăşi sau la efectuarea oricărui act de executare atrage nulitatea actului nelegal, precum şi a actelor de executare subsecvente, dispoziţiile art. 174 şi următoarele fiind aplicabile în mod corespunzător.”
Intrebarea mea este ce taxa de timbru trebuie sa platesc eu si in ce termen. Cei de la judecatorie nu au vrut sa ma ajute.
Cat timp o persoana este la puscarie, creditorii au dreptul sa-i scoata bunurile la licitatie?
Răspuns la discuția Casa vanduta la licitatie
era mai rentabil. Dar baiatul meu fiind la puscarie si eu singura, nu am stiut ce sa fac. Am mers si la un avocat care mi-a spus ca atata timp cat fiul meu este in puscarie nu poate fi executat,
Iar acum sunt f speriata.
Răspuns la discuția Proces scoatere din indiviziune
Eu intreb pentru ca vreau sa dureze cat mai mult, si as dori sa stiu care sunt pasi de tregiversare,
Cat dureaza un proces de scoatere din indiviziune si care sunt pasii ce trebuiesc urmati?
Buna ziua,
Am o locuinta de doua camere cumparata impreuna cu sotul meu. Sotul meu a decedat si am facut succesiunea.
Baiatul meu a facut niste credite pe care nu le-a mai achitat si a facut si un an de puscarie(nu din cauza asta). In timp ce el era in puscarie partea lui de casa a fost vanduta de catre recuperatori.
Si astfel partea lui de 3/8 dintr-un apartament cu o valoare de piata de 45.000 de euro a fost achizitionata cu 13.500 de lei.
Acum eu sunt data in judecata pentru iesirea din indiviziune.
Cel care a cumparat apartamentul vrea 15.000 de euro. Eu nu am de unde sa-i platesc o suma atat de mare. Ce pot face?