Sunt insarcinata in 6 luni si actualul angajator urmeaza sa dea faliment (n 10 zile) Eu ce pot face ca dupa ce nasc sa iau indemnizatia de la stat? Pot sa ma bag in prenatal sau daca am intrerupere pe cartea de munca nu se mai primeste indemnizatia?
Intrebarea mea se refera la faptul de ce ar avea nevoie de certificatul de deces in original, daca este suficient doar o copie! Ce altceva se poate face cu certificatul de deces? Acte, succesiune......
Am o intrebare cu privire la certificatul de deces al bunicii mele.
A fost depus la primaria satului si i se va acorda tatalui meu ajutorul de inmormantare cel de 2400 RON; acum unul din frati doreste cerificatul de deces ORIGINAL pentru a lua ajutor si de la angajator; nu este suficient o copie dupa ceritificatul de deces?? Cu ce il ajuta daca cere certificatul in ORIGINAL?
O persoana care are vechime de 25 de ani la acelasi loc de munca (mentionez ca este in sectorul bugetar) ce drepturi are?Nu se acorda un spor de vechime ? zile de concediu? Mentionez ca are calificare de muncitor"calificat" si doamna de la mententanta, muncitor "necalificat" castiga mai mult decat cel "calificat"..
Se pot redirectiona 2%din impozitul pe venit (PF ) catre asociatia de locatari ai unui bloc? Daca da care sunt demersurile necesare?
Dar cei 20%impozitul pe venit, ca firma?
Multumesc frumos
Potrivit codului muncii angajatorul muta un angajat intr-un alt departament fara ca acesta sa semneze cu act aditional sau orice fel de act?
Am fost timp de 4 ani intr-un departament iar acum am fost mutata fara acordul meu intr-un alt departament (evident cu alte responsabilitati, alta functie, alt superior?) Ce risca angajatorul in acest caz, daca ii dau injudecata?
Va rog sa imi spuneti daca exista o lege(si sa imi mentionati care) in care este precizat faptul ca bolnavi icare au diagnosticul de neoplasm mamar sunt scutiti de catre dobanda(de fapt este suportata de stat) in cazul unui credit ipotecar.
Din cate am inteles ar exista posibilitatea sa fie platitia doar rata de catre bolnav si dobanda sa fie acoperita de catre stat.
Ce demersuri sunt necesare pentru ca dobanda sa fie suportata de catre stat.
Este adevarat? Multumesc