avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea maternitatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea maternitatii

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 6 luni si actualul angajator urmeaza sa dea faliment (n 10 zile) Eu ce pot face ca dupa ce nasc sa iau indemnizatia de la stat? Pot sa ma bag in prenatal sau daca am intrerupere pe cartea de munca nu se mai primeste indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 2 Septembrie 2016
Dacă dă oficial faliment, o să fiți trecută în șomaj, iar șomajul se consideră stagiu de cotizare în cartea de muncă.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Dapix, utilizator
Daca angajatorul intra in faliment, atunci puteti intra in somaj daca indepliniti conditiile prevazute de lege: minim 12 luni de stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la somaj si c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC. Pe perioada acestor concedii, plata indemnizatiei de somaj este suspendata.
Cererea de acordare a CCC se va depune la AJOFM, iar actele pentru indemnizatie la Primaria in raza careia domiciliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment GabrielaLamba GabrielaLamba Buna ziua, Lucrez la o firma care nu mai merge bine,angajatii nu prea mai au nimic de facut si este din ce in ce mai rau. Eu sunt insarcinata in 3 luni. In ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata in 6 luni,in cateva zile firma la care lucrez intra in insolventa ce se intimpla cu mine? omide1 omide1 Buna ziua Sunt insarcinata in 6 luni ,firma la care lucrez intra in insolventa in 3- 4 zile ,o saptamana nu stiu exact.Am intrebat seful ce se intimpla cu ... (vezi toată discuția)