avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt insarcinata in 6 luni,in cateva zile firma la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt insarcinata in 6 luni,in cateva zile firma la care lucrez intra in insolventa ce se intimpla cu mine?

Buna ziua

Sunt insarcinata in 6 luni ,firma la care lucrez intra in insolventa in 3- 4 zile ,o saptamana nu stiu exact.Am intrebat seful ce se intimpla cu mine mai departe ,tinind cont de starea in care ma aflu.I-am spus ca din cate am aflat cel mai bine pentru mine ar fi sa ma trimita in somaj,insa nici nu a vrut sa auda,a inceput pur si simplu sa urle.Mi-a spus ca ce se va intimpla cu mine va decide administratorul care va prelua firma si nu e problema lui.Ce ma sfatuiti sa fac,tinind cont ca la sfarsitul lunii martie ar trebui sa intru in prenatal ,cine imi va plati concediul prenatal ?Voi mai avea dreptul la indemnizatie pentru crestere copil ?

multumesc anticipat
astept rasunsul dumneavoastra urgent.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 23 Februarie 2013
Nu va panicati. Cel mai probabil toti angajatii vor fi trimisi in somaj si anume:
Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului
Art. 65. — (1) Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desființarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desființarea locului de muncă trebuie să fie efectivă și să aibă o cauză reală și serioasă.

... cauza este tocmai insolventa.
Intradevar, lichidatorul (administrtorul judiciar) va face treaba asta.
@ omide1

Daca societatea intra in insolventa, atunci veti fi concediata si daca indepliniti conditiile de somaj veti intra in somaj ...
1, Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare depunerii cererii la somaj sa aveti minim 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Fiind in somaj puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC). Certificatele medicale se vor depune la AJOFM care le va calcula si le va plati.

3. Cererea pentru CCC o faceti catre AJOFM , iar actele le depuneti la Primaria in raza careia domiciliati.

4. - Concediile de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

5. Perioada de somaj se ia in considerare la calculul celor 12 luni pentru calculul indemnizatiei CCC ...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare in perioada concediului de crestere copil narcisabusuioc narcisabusuioc Buna ziua, sunt economist la o intreprindere care se afla in insolventa si in urma cu doua zile am primit instiintarea ca voi fi data afara. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul prenatal leydutza leydutza buna ziua, ma numesc Alina si as vrea sa va spun in mare problema mea si daca cineva detine informatii descpre cazul meu sa-mi dea detalii. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)