Potrivit codului muncii angajatorul muta un angajat intr-un alt departament fara ca acesta sa semneze cu act aditional sau orice fel de act?
Am fost timp de 4 ani intr-un departament iar acum am fost mutata fara acordul meu intr-un alt departament (evident cu alte responsabilitati, alta functie, alt superior?) Ce risca angajatorul in acest caz, daca ii dau injudecata?
art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
b) locul muncii;
...
Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, si anume :
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.
Instanta , in caz de castig, va dispune repunerea partilor in situatia anterioara si eventual plata unor daune .
1. In acest caz nu va pot schimba locul de munca decat printr-un act aditional la contractul individual de munca (CIM), act care trebuie semnat si de dvs. (adica este nevoie si de acordul dvs.).
2. - Mai intai facti o sesizare la ITM, pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii.
- Daca nu se rezolva puteti actiona le angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.