avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retrogradarea si next steps
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retrogradarea si next steps

Buna ziua,
va aduc in atentie un subiect pentru care va solicit sprijinul si consiliere de specialitate.
Firma pentru care lucrez intr-o pozitie de middle management in relatia cu clientii cheieai companiei m-a anuntat printr-un comunicat intern ca imi retrage dreptul de a mai lucra cu clientii pe care ii aveam in portofoliu si ca o sa fiu coordonat de un alt angajat el preluand aceste atributii.Totate aceastea s-au intamplat dupa 4 luni in care am fost promovat dintr-o alta pozitie de manager in companie.
Sunt mai multe intrebari :
Pot sa fiu concediat daca nu mi s-au dat avertismente scrise?
Ce pot sa fac in cazul in care imi vor intocmi un act aditional de schimbare functie/salariu?
Pot sa-mi desfiinteze postul ? (compania mai are angajati pe aceasta pozitie si dpdv cifre este in crestere)
Ce trebuie sa fac pentru a ma pastra in cadrul legal

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 4 Iunie 2012
1. Da, se poate sa fiti concediata si fara a primi vreo sanctiune disciplinara in prealabil

2. Modificarea c.i.m. se poate face numai in conditiile prevazute de art.41 C.mun. ... regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală a c.i.m.
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

3. Puteti refua semnarea actului aditional la c.i.m. prin care se doreste modificarea functiei sau salariului .. in acest caz, angajatorul poate decide desfiintarea postului ..
1. Da, se poate sa fiti concediata si fara a primi vreo sanctiune disciplinara in prealabil

- care sunt conditiile in care se intampla aceasta?

3. Puteti refua semnarea actului aditional la c.i.m. prin care se doreste modificarea functiei sau salariului .. in acest caz, angajatorul poate decide desfiintarea postului .

Dupa desfiintarea postului poate anagaja pe aceeasi pozitie?

multumesc
1. Concedierea pentru desfijntarea postului nu este conditionata de aplicarea unei sanctiuni angajatului .. art.65 C.mun.

2. Angajatorul poate reinfiinta postul daca la desfiintat .. in acest sens, va putea face noi angajari pe postul desfiintat si apoi reinfiintat.
Jurispudenta a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii tatiana30 tatiana30 Buna ziua, Potrivit codului muncii angajatorul muta un angajat intr-un alt departament fara ca acesta sa semneze cu act aditional sau orice fel de act? Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma lamuriti daca risc sa fiu concediata. ... laviniablaga1987 laviniablaga1987 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca risc sa fii concediata. Din octombrie am fost in concediu de supraveghere a copilului pe perioada desfasurarii cursurilor ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca si reangajare la acelasi angajator MarcelinaDoina MarcelinaDoina Ocup functie de conducere intr-o companie rezidenta (SRL) cu actionar 100% nerezident; datorita planului de dezvoltare, noua organigrama prevede ocuparea ... (vezi toată discuția)