avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate sherazatt

Activitate sherazatt

Răspuns la discuția SCHIMBARE ADRESA STRADALA
multumesc pentru raspuns, Exista posibilitatea de a-mi pastra vechiul numar?
Deoarece autorizatia de contructie si toate actele pe care le-am facut pana acum sunt pe vechiul numar. In caz contrar ce trebue sa fac? sa refac toate actele? va multumesc
Buna ziua,

In urma cu 15 ani am inceput constructia unei case si la momentul respectiv mi s-a dat numarul casei 17 A . Acum am fost sa solicit certificarea adresei stradale si mi s-a dat alta adresa , adica 17 B
Mentionez ca autorizatia de constructie , toate taxele si impozitele , timp de 15 ani s-au facut pe vechiul numar 17 A
Ce pot sa fac ca sa-mi pastrez vechea adresa si unde trebuie sa ma adresez.? Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez?

Va multumesc anticipat
Buna ziua,

Am o casa la care am inceput constructia acum 15 ani si la momentul respectiv mi s-a dat un numar .acum am fost sa solicit niste documente la primarie si am aflat ca mi s-a schimbat numarul casei?
Ce e de facut? Ce presupune asta? Mentionez ca autorizatia de constructie e pe vechiul numar, toate taxle si impozitele sau facut pe vechiul numar
Exista vreo posibilitate sa-mi pastrez vechiul numar?
Va rog sa ma ajutati cu orice informatie care mi-ar putea fi utila

Va multumesc anticipat
multumesc pentru raspuns. este necesara granituirea ?
Buna ziua,

Doresc sa-mi imprejmuiesc proprietate cu un gard de beton.
As dori sa stiu pasii pe care trebuie sa ii urmez
Ce acte imi sunt necesare pentru aprobarea aceste constructii.
Unde trebuie sa ma adresez ca sa obtin aprobarea

Multumesc anticipat pentru raspuns
Detin 1 ha de teren cu lungimea de 500 m. Vecinul meu si-a parcelat terenul obtinand aprox. 14-15 parcele pe care le-a vandut , prima parcela pastrand-o pentru el. Pe aceasta a construit un gard despartitor intrand 50 cm pe terenul meu. La sfatul unui avocat l-am dat in judecata . Ulterior am intrebat avocatul "daca cumva pierd procesul ceilalti vecini pot continua costructia pe acelasi aliniament ?"si ce sa fac.Avocatul mi-a zis sa facem granituirea si cu acestia dar la fond am constatat ca primul vecin care construise gardul pe terenul meu nu mai facea parte din dosar . Dupa cercetarea locala judecatorul mi-a spus ca ceilalti vecini nu sunt intrati pe terenul meu si nu mai am motive intemeiate sa continui procesul. Avocatul meu m-a sfatuit sa renunt . Avocatul uneia din parti, cand a fost intrebat de cheltuieli de judecata a spus ca trebuie sa se consulte cu clientii sai deoarece acestia lucreaza in Italia si a cerut instantei sa ia act de renuntarea reclamantilor la judecata cu cheltuieli pentru partea pe care o reprezinta pe cale separata. Instanta ia act de renuntarea reclamantilor in contradictoriu cu paratii 1,2,3..10, avand ca obiect "pretentii". Ulterior am fost la arhiva si am constatat ca avocatul vecinilor plecati in Italia a depus o nota prin care mentioneaza ca nu poate face dovada cheltuielilor si sa se consemneze ca acestea vor face obiectul unui proces pe cale separata dar mai arata in nota ca in baza contractului de asistenta juridica incheiat in urma cu vreo 2 ani onorariul sau este de 5000 lei. Nota era inregistrata ca depusa in ziua procesului dar in partea de sus a paginii era scris de mana ca nota a fost depusa la 3 zile dupa pronuntare.

1. Cat este de corect sau legal faptul ca el in fata instantei stia valoarea onorariului si nu a spus-o si a depus aceasta nota cu 3 zile mai tarziu dar a facut cumva sa fie stampilata cu data pronuntarii?
2. Ce presupune un proces pe cale separata?
3 Cum as putea eu sa dau banii sa fie legal intrucat instanta nu a dat o hotarare cu suma care trebuie platita iar avocatul acesui vecin a mentionat de proces pe cale separata?
Răspuns la discuția pensionata anticipat
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Am 57 de ani si sunt pensionata anticipat de 1 an iar peste 2 ani intru la pensie limita de varsta. Peste 1-2 luni trebuie sa primesc niste bani dintr-o vanzare si mi s-a spus sa-mi deschid cont bancar. Ma afecteaza acest lucru in vreun fel?