Buna ziua am o speta destul de ciudata : O persoana are 12 luni de cotizatie dar datorita faptului ca in lunile cand nu sunt 160 de ore lucratoare(datorita sarbatorilor legale) AJOFM nu vrea sa-i primeasca dosarul.Ce putem face?! In celelalte luni are chiar mai mult .
Multumesc!
ajofm vrea o notificare ...negresit . eu am dat asta :
DECIDE
încetarea raportului de muncă LA INITIATIVA ANGAJATORULUI începând cu data de 22.07.2016, potrivit art. 31 alin. 3) din Codul muncii, a salariatului XY , angajat cu perioadă de probă, având funcţia de ZIDAR SAMOTOR,
Prezenta decizie de încetare a raporturilor de muncă poate fi contestată în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării acesteia, la Tribunalul Galati.
Buna ziua, am incetat un angajat in perioada de proba iar cei de la ajofm. imi cer motivul concret al incetarii ..!!!Ma ajuat cineva?
Nu corespunde profesional . Dar in modelul meu de notificare nu stiu unde as putea sa scriu motivul.E modelul standard cu art. si lit. incetarii .
Multumesc!!!
Buna ziua, ce fac ? De cand am instalat versiunea noua nu mi se transmite online. Nu-mi da codul de incarcare. Cel de la ITM Galati nu raspunde la tel. Eu am facut angajari si alte operatiuni pentru care nu am primit nici cum coduri de incarcare. Va rog sfaturi. Multumesc!
Buna ziua,
Trebuie sa angajez un cetatean polonez, dar care va lucra la el in Polonia.
Pe scurt : firma romana are un contract pentru lucrari pe un santier in polonia si doreste sa angajeze un cetatean polonez pentru acea lucrare . Care ar fi procedura? Ce documente trebuiesc intocmite?
Buna ziua, am si eu o problema: o soc. are un contract de lucrari intr-o tara X...dar acea lucrare se va continua si intr-o tara Y.
La plecarea echipei din Romania li s-a facut angajatilor acte aditionale pentru tara X...iar acum cand se vor muta in tara Y ...ce le fac, alte acte aditionale?
Mentionez ca in primul act ad. nu s-a facut mentiunea ca se vor muta in tara Y.
Multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,
pentru delegarea in Estonia as avea nevoie de anumite lamuriri :
- Ce anume trec in Actul aditional la cim?
- Ce sarbatori legale au ei?
-Obiceiuriale locului..?
-Legi care reclementeaza conditiile de munca ale lor?
Etc. Multumesc!!!
Buna ziua,
va rog un raspuns la urmatoarea intrebare:
- are voie sa fie angajat pe perioda somajului tehnic?
Daca da ...care sunt restrictiile sau eventualele reguli.
Multumesc!