Avocatul este in baroul Brasov de multi ani si inca activeaza, deoarece secretara de la biroul lui mi-a spus ca este plecat la un poces in Bucuresti si urma sa se intoarca a doua zi, deci din start se poate exclude varianta inbolnavirii.
Am actionat in instanta prin intermediul unui avocat banca BCR, pentru comisioane si taxe abuzive in urma unei executari silite de catre banca pentru neplata ratelor.Dosarul s-a dijuns in 2, unul executarea silita care s-a respins datorita faptului ca am achitat suma datorata, si a ramas celalalt pentru clauze abuzive.
Din cauza avocatului procesul s-a perimat din lipsa de documente, si instanta a decis ca trebuie sa platim cheltuieli de judecata, cu termen de recurs de 5 zile.Avocatul meu nu imi mai raspunde la telefon si nici la birou nu il gasesc.Ce pot face in acest caz?Sentinta de perimare a fost in data de 16.12.2016 iar toate actele sunt la avocat.
astazi 10.01.2017 a fost ultima zi de preaviz dar si ziua de salariu, zi in care ar fi trebuit sa primesc lichidarea pe luna decembrie.
Angajatorul mi-a spus in urma cu vreo 4-5 zile ca ne intalnim in data de 10, sa facem lichidarea finala(mentionez ca mai sunt 6 zile lucrate pe luna ianuari + 12 zile de concediu neefectuat)
Astazi am fost la servici dar administratorul nu a venit pentru a imi face lichidarea, mi-a transmis prin secretara sa revin maine. Ce pot sa fac? o plangere la ITM?
Este obligat angajatorul ca maine sa imi vireze toti banii sau lichidarea si zilele lucrate pe luna ianuarie imi vor fi platite in data de 20 ianuarie cand este iar zi de salariu?Trebuie sa semnez actele de lichidare, sau doar dupa ce imi vad toti banii?
Multumesc anticipat
Bun, sa spunem ca nu am nici o sansa de castig, asa cum spuneti dumneavoastra...ce mai pot face in situatia de fata?
PS: Parintii mei au platit creditul timp de 5-6 ani din 10 pana cand au ramas fara loc de munca, in momentul cand s-au reangajat, au incercat sa plateasca din nou, dar nu s-a mai putut, nu au fost niste oameni de rea credinta. Asta doar ca fapt divers, pentru ca nu incerc sa le iau apararea, vreau doar sa incerc sa ii ajut :(
Ce doriti prin a spune ca contest degeaba dl silver78? Este o suma ireala, intr-un contract de creditare cu clauze abuzive, predat unei firme de recuperari fara notificare, care a adaugat dobanzi si penalitati dupa bunul plac. Parintii mei nu au facut un contract de credit cu o societate de excroci numite firme de recuperari, care sunt mana in mana cu statul care le acorda dreptul de functionare in aceasta tara, doar pentru a se spala bani.
Deschide-ti ochii oameni buni, acestia trebuiesc starpiti prin toate metodele posibile, noi suntem prosti, pentru ca acceptam. Care mai este atunci diferenta dintre un credit cu ipoteca sau gaj, si unul fara, in care singura ta garantie este venitul?
Atata timp cat in momentul de fata, parinti mei a reusit sa se reangajeze, consider ca este mai mult decat suficient poprirea pe salariile amandurora, din care rezulta o suma achitata de aproximativ 500-600 lei/luna, echivalenta cu valoarea ratei pe care o aveau de achitat, dar nu, nu este suficient, deoarece aceste firme de recuperari sunt doar niste excroci, camatari cu acte in regula agreeati sub diverse paravane de stat si justitie.
Nu am primit o adresa, ci o citatie, ca sunt chemat in instanta in data de 7 august, si ca am obligatia de a depune dovada achitarii, fara a fi mentionata vreo data pana la care trebuie achitata taxa, respectiv cautiunea
Valoarea creditului a fost de 33000 lei, s-au achitat 5-6 ani o rata de aprox 650 lei, iar pe hartiile de la executor a aparut suma de plata de 48000 lei si 6000 lei cheltuieli de executare.
Teoretic nu a venit o noua executare silita, ci pe baza aceleiasi sentinte de incredintare a executarii silite, dupa ce s-au pus popriri pe salariu si sechestru pe masina, acum a venit intiintare ca s-a declansat urmarirea silita imobiliara.
Avocatul, l-as schimba, dar a fost platit, si momentan din pacate nu dispun de bani pentru un alt avocat.
Buna ziua,
As avea si eu rugamintea sa imi explicati urmatoarea situatie:
Parintii mei au facut un credit de nevoi personale fara ipoteca, au platit 5 ani din 10, apoi dosarul a fost preluat de firma de recuperari, care a inceput executarea silita mobiliara. Am facut contestatie la execuare, in termenul legal de 15 zile, am angajat un avocat, iar in timp ce asteptam data procesului am primit acasa instintari de la BEJ ca s-a instituit poprirea pe salariu, si sechestru pe masina. In urma cu 10 zile s-a afisat data procesului, 7 august, am primit citatie prin care trebuie sa achit 1050 lei taxe de timbru, contravaloarea copiilor xerox ale executorului, si dovada consemnarii cautiunii. Nu le-am achitat momentan, pentru ca nu am avut bani, dar avocatul mi-a spus ca le pot achita pana la proces, si nu este neaparat nevoie sa achit si cautiunea, deoarece aceea nu mai suspenda decat actiunile viitoare ale executorului nu si cele facute pana in prezent. Astazi am primit de la executor, somatie de executare imobiliara a apartamentului. Va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti ce am de facut, ca sincer nu prea mai am incredere in avocatul meu. Multumesc
in decizie din pacate nu indica nici un termen, ci doar un articol, care din pacate nu il stiu, deoarece doar am vazut decizia, nu am putut sa o si analizez. Le-am spus sa mi-o trimita prin posta, sa ma pot informa despre ce este de facut.
Referitor la culpa.... nu stiu ce sa spun, este o firma de termopane, care nu a mai avut pur si simplu clienti....fara incasari...
Am si eu o problema cu ANAF-ul. Nu am platit impozitele la timp, din lipsa de activitate la firma, iar in urma cu 2 luni am primit o somatie sa ma prezint la ei.
Am fost acolo, si mi-au spus ca am 3 variante:
1.fie achit restanta care este in valoare de 11000 RON
2. fie fac un dosar de esalonare a platii
3. fie incep procedura de executare silita impotriva administratorilor.
Neavand bani, am optat pentru cea de-a doua variant, am facut dosarul de esalonare, pe 36 luni, ca rata sa fie undeva la 300 lei, sa imi pot permite sa o platesc.Astazi, am primit decizia, s-a aprobat esalonarea, dar pe 18 luni, cu o rata crescatoare lunar incepand de la 570lei, ajungand undeva pana la 620 lei in ultima luna. Aceasta suma nu mi-o pot permite sa o platesc lunar deoarece este prea mare. Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Pot face contestation la aceasta decizie, pentru a putea ajunge la o valoare mai mica a ratei? si sunt sanse sa se intample acest lucru?
2. Daca nu pot plati, pot incepe executare silita asupra administratorilor, daca societatea este cu raspundere limitata (SRL) si nu are bunuri?