avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contestare decizie ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Contestare decizie ANAF

Buna ziua,

Am si eu o problema cu ANAF-ul. Nu am platit impozitele la timp, din lipsa de activitate la firma, iar in urma cu 2 luni am primit o somatie sa ma prezint la ei.
Am fost acolo, si mi-au spus ca am 3 variante:
1.fie achit restanta care este in valoare de 11000 RON
2. fie fac un dosar de esalonare a platii
3. fie incep procedura de executare silita impotriva administratorilor.

Neavand bani, am optat pentru cea de-a doua variant, am facut dosarul de esalonare, pe 36 luni, ca rata sa fie undeva la 300 lei, sa imi pot permite sa o platesc.Astazi, am primit decizia, s-a aprobat esalonarea, dar pe 18 luni, cu o rata crescatoare lunar incepand de la 570lei, ajungand undeva pana la 620 lei in ultima luna. Aceasta suma nu mi-o pot permite sa o platesc lunar deoarece este prea mare. Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Pot face contestation la aceasta decizie, pentru a putea ajunge la o valoare mai mica a ratei? si sunt sanse sa se intample acest lucru?
2. Daca nu pot plati, pot incepe executare silita asupra administratorilor, daca societatea este cu raspundere limitata (SRL) si nu are bunuri?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:24, 20 Aprilie 2015
1. Puteti sa faceti contestatie impotriva deciziei de esalonare in care sa aratati toate motivele pe care va intemeiati, in termenul stabilit in decizie. Daca raspunsul este negativ, va puteti adresa instantei de contencios administrativ. Ca exista sanse sau nu, asta nu va poate spune decat un avocat caruia sa-i aratati toate documentele firmei si sa-i explicati in detaliu datele problemei.
2. Daca firma nu are bunuri, administratorii pot raspunde cu bunurile proprii daca prin atitudinea lor culpabila au adus firma in aceasta stare. ;)
in decizie din pacate nu indica nici un termen, ci doar un articol, care din pacate nu il stiu, deoarece doar am vazut decizia, nu am putut sa o si analizez. Le-am spus sa mi-o trimita prin posta, sa ma pot informa despre ce este de facut.
Referitor la culpa.... nu stiu ce sa spun, este o firma de termopane, care nu a mai avut pur si simplu clienti....fara incasari...
Decizia trebuie comunicata prin posta sau puteti sa o ridicati personal cu indicarea datei de primire a acesteia, pentru a putea fi stabilita data de comunicare a deciziei de la care curge termenul de contestatie. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare? nelamurire jondoe1 jondoe1 Ora estimata: 08:30 Complet: Camânari/incidente 15 Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a BEJ M ... (vezi toată discuția)
Restante banci dritaS dritaS am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Somatie mobiliara mirunanour mirunanour Daca am gasit la domiciliu in cutia postala o instiintare de la un BEJ-T.D.P din Pascani o instiintare ca in data de 05.04. s-a procedat la afisarea ... (vezi toată discuția)