avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate SERBAm1

Activitate SERBAm1

Am varsta de peste 70 ani.
Blocul nou in care locuiesc, peste 90% sunt tineri.
In planul de investitii propus se prevad :
- acoperirea terasei blocului, ( et.4 ) cu prelata,
- amenajarea unui gratar pe terasa .
- dotarea parcarii auto cu suport, biciclete )
- etc. etc.
La varsta mea urcarea 4 etaje sau pedalatul constituie un disconfort.
Cum pot evita plata acestor amenajari.
Va multumesc
Am dubla cetatenie , romano - canadiana, acum locuiesc in ROMANIA .
11 ani am contribuit la sistemul de pensii din ROMANIA.
Pentru aceasta perioada de contributie ce drepturi pecuniare am ?

Cu deosebita stima
Discuție BLOC NOU
Am sesizat constructorul blocului in legatura cu scurgerile dintr-o conducta de canalizare din subsolul blocului, care reprezinta atentat la sanatatea locatarilor.
Dupa cel putin 3 luni de convietuire in atare conditii, si numeroase discutii cu constructorul, situatia nu s-a rezolvat. Am propus, constructorului, angajarea unei firme specializata pentru remedierea defectiunii .
Raspunsul antreprenorului a fost negativ, motivand pierderea garantiei data lucrarii de catre firma care a executat lucrarea.
Cum se poate rezolva aceasta situatie ?
Un cadru militar activ poate ocupa un post de presedinte, remunerat, in cadrul asociatiei de proprietari a blocului ?
Discuție ITP
Am cumparat o masina noua, euro 6, in Romania de la un dealer autorizat in august 2016.
Pentru a nu pierde garantia de 5 ani , anual trebuie sa execut revizia obligatorie, la sediul reprezentatiei .
Va rog sa-mi comunicati perioada la care trebuie sa execut ITP-ul.
Va multumesc
Pentru a-mi pastra garantia (5 ani ) anual trebuie sa fac revizia la Sevice Hyudai, bineinteles contra cost .
In atare situatie este necesar si ITP-ul la 2 ani ?

Multumesc
Răspuns la discuția CUMPARARE APARTAMENT
Va multumesc
Răspuns la discuția CUMPARARE APARTAMENT
CONSTRUCTORUL (4 persoane, doua familii )DORESTE DEZMEMBRAREA BLOCULUI NOU, PE APARTAMENTE, INTENTIONANDU-SE INTOCMIREA CARTII FUNCIARE PE NUMELE CUMPARATORULUI APARTAMENTULUI (la cei care achita toata suma, pentru ceilalti, cu imprumuturi se va face mai tarziu ).
ESTE LEGALA ACESTA PROCEDURA ?
IN CAZ AFIRMATIV, LITIGIUL SUSMENTIONAT SE TRANSFERA NOILOR
PROPRIETARI AI APARTAMENTELOR ?

VA MULTUMESC
DORESC CUMPARAREA UNUI APARTAMENT INTR-UN BLOC AFLAT IN CONSTRUCTIE.
PROPRIETARUL ( 4 persoane - doua familii ) DORESTE SA-MI FACA VANZAREA CU CARTE FUNCIARA DIRECT PE NUMELE MEU DUPA DEZMEMBRAREA BLOCULUI.
PROPRIETARII IMOBILULUI SUNT IN LITIGIU CU UN VECIN.
ESTE LEGALA VANZAREA ?
MENTIONEZ CA TOATE AVIZELE SUNT OBTINUTE INAINTEA RIDICARII CONSTRUCTIEI .

VA MULTUMESC
Am cumparat in 2016 un auto nou.
Prin vanzarea locuintei in 2017, si cumpararea alteia in alt judet trebuie sa-mi mut si rolul fiscal auto, in noua localitate.
Va rog sa-mi comunicati actele necesare ( auto ) cu care trebuie sa ma prezint la directia taxe si impozite spre a fi luat in evidenta la noua adresa .

Cu multumiri