avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate nastasia2004

Activitate nastasia2004

Buna seara! Am avut un antecontract încheiat cu un dezvoltator pt un apartament prin prima casă. Am achitat acel avans de 5% reprez. 3000 euro. După 2 acte adiționale de prelungire a 3 oara am făcut convenție de rambursare a avansului. Avansul nu ne-a fost înapoiat in termenul stipulate în convenție respectiv 30 sept 2020. De atunci ne tot rugam sa ne dea banii inapoi cumva. Ce solutie legală avem ca sa recuperăm acești bani? Va multumesc! Seara frumoasa
Sunt casatorita de 16 cu sotul meu. Avem 2 copii unul de 11 ani si unul de 4 ani. Casa in care locuim este pe numele sotului cumparata de el inainte de casatorie. Vreau sa stiu ce drepturi am in cazul unui divort atat eu cat si copii. In urma unor discutii avute mi-a spus sa imi iau copii si sa plec, ca ma da afara ca este casa lui. Poate face acest lucru? Copii nu au niciun drept? Va multumesc!
Discuție Drepturi copii
Buna seara! In anul 1990 parintii mei au divortat. Atat eu cat si fratele meu am fost incredintati mamei. Din aceasta cauza ea a castigat si casa, un apartament cu 3 camere la vremea respectiva, tatal meu fiind obligat sa paraseasca domiciliul. Acel apartament stiu ca i-a fost repartizat tatalui meu de la locul de munca in anul '84. Dupa caderea comunismului, mama a cumparat acel apartament, devenind proprietar. In anul 1994 mama a vandut apartamentul respectiv, si a cumparat unul cu 2 camere. Eu m-am casatorit, am plecat de acasa, dar fratele meu a ramas cu mama in aceiasi casa.

Intrebarea mea este urmatoarea: Ce drepturi avem noi cu privire la acel apartament, dpdv legal, pentru ca femeia este insuportabila, iar fratele meu care s-a casatorit si are si un copil, efectiv nu mai poate locui acolo, dar nici nu are posibilitate sa isi cumpere ceva si sa plece.

Va multumesc!