avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa în care locuim este a soțului, cumpărată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa în care locuim este a soțului, cumpărată înainte de căsătorie. Ne poate da afară, pe mine și pe copii, nu avem niciun drept?

Sunt casatorita de 16 cu sotul meu. Avem 2 copii unul de 11 ani si unul de 4 ani. Casa in care locuim este pe numele sotului cumparata de el inainte de casatorie. Vreau sa stiu ce drepturi am in cazul unui divort atat eu cat si copii. In urma unor discutii avute mi-a spus sa imi iau copii si sa plec, ca ma da afara ca este casa lui. Poate face acest lucru? Copii nu au niciun drept? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu. Dvs cu siguranta nu aveti vreun drept de proprietate asupra imobilului, iar copii au doar un drept la mostenirea lasata de tatal lor (din care va putea face sau nu parte respectivul imobil, in functie de ceea ce va face in timpul vietii tatal cu bunul sau).

Ceea ce puteti solicita dvs este insa o suma de bani reprezentand bunurile mobile sau amenajarile/imbunatatirile aduse bunului sau imobil.
Am inteles! Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotiei la mostenirea sotului tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o problema.Parintii sunt casatoriti de aproape 30 ani.Cand s-au casatorit,tata a venit cu propunerea de a locui in casa parintilor lui deoarece ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de un an mi.am ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copiii majori. El are un băiat ... (vezi toată discuția)