avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Ilinca22

Activitate Ilinca22

Răspuns la discuția posesie advers
Buna seara!
Pasunea este un bun care face parte din domeniul privat al comunei respective, asadar posesia indelungata nu duce la o prescriptie achizitiva, art. 5 din Legea 214/2011 prevede ca Pajistile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a) si c) nu se vor instraina, nu se vor imparti, nu pot fi grevate de niciun drept real sau personal si nu li se va schimba categoria de folosinta.
Litera a al alin. 1 se refera intocmai la pajistile proprietate publica si privata a statului si pajistile comunale si urbane care fac parte din domeniul privat al statului si se afla in administrarea consiliilor locale respective iar din cate am inteles , asta e si situatia dvs.
Răspuns la discuția Problema cu pamantul, mostenire
Buna ziua! Prima problema nu am inteles-o dar privitor cu cea de-a doua pot sa va spun urmatoarele lucruri:
In cazul in care bunicii dvs nu au mai avut niciun fiu inafara de mama dvs, intradevar ea este singura mostenitoare.
Cu privire la mostenirea mamei dvs, sotul dansei in urma dezbaterii succesiunii va primii 1/4 din intreaga masa succesorala, adica un sfert, restul va vor revenii dvs.
Fratele dvs este infiat de mama dvs, sau este un simplu fiu vitreg? Daca este infiat va venii la mostenire cu aceleasi drepturi ca si dvs.
Ptr costurile intregii operatiuni, un notar public va stii mai bine, ceea ce stiu este ca daca mostenirea nu e dezbatuta in timp de 2 ani, va trebuie sa platiti un impozit de 1% aplicat masei succesorale.

Răspuns la discuția Uzufruct
De regula, uzufructul se stinge in urmatoarele situatii:
a) moartea uzufructuarului
b) ajungerea la termen;
c) consolidare, atunci când calitatea de uzufructuar şi de nud proprietar se întrunesc în aceeaşi persoană;
d) renunţarea la uzufruct;
e) neuzul timp de 10 de ani sau, după caz, timp de 2 ani în cazul uzufructului unei creanţe.
Insa, dupa ce spuneti dvs e posibil sa nu aflam in fata unui abuz de folosinta, si in acest caz se poate dispune stingerea uzufructului.
Codul civil prevede in art 747 ca: Uzufructul poate înceta la cererea nudului proprietar atunci când uzufructuarul abuzează de folosinţa bunului, aduce stricăciuni acestuia ori îl lasă să se degradeze.
In aceasta situatie instanţa poate dispune, după împrejurări, fie stingerea uzufructului, fie preluarea folosinţei bunului de către nudul proprietar, cu obligaţia acestuia de a plăti uzufructuarului o rentă pe durata uzufructului. Când bunul este imobil, pentru garantarea rentei, instanţa poate dispune înscrierea unei ipoteci în cartea funciară.
Puteti lua legatura cu un avocat si se poate rezolva.
Răspuns la discuția Drepturi copii
Momentan nu aveti niciun drept, fiind majori, mama dvs nu mai are nicio obligatie legala fata de voi.
Abia dupa decesul mamei dvs veti avea drepturi cu privire la acel apartament.