avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu pamantul, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu pamantul, mostenire

buna ziua am o mica mare prob,cu pamtul casei in scurt va explic care e prob.pana in anul 1999 a fost al bunicior mei si a fost platite taxele la primarie iar din anul 2000 nu a mai aceptat plata pamantului pt ca pamantul configureaza pe numele primariei.in acesasta situatie ce este de facut??si a 2 problema e cu mostenirea pamanului acesta pamantul e al bunicilor iar montenirea nu este dezbatuta iar ei is decedatzi si au decat pe mama mea care si ea e dedecadata si sunt singurul mostenitor dar mama mea cand a fost in viatza cand eu aveam 2 ani sa recasatorit,cand sa recastorit cu actualul tata el avea un baiat mai amre dintr o alta casatorie poate avea si eu vron drept la pamant daca nu e tatal meu natural si el nu e fratele meu natural ca nu e facut cu mama mea??si as dori sa stiu cum treb sa fac cu aceasta prob si cat m-ar costa ambelele probleme
Cel mai recent răspuns: ovidiu239 , utilizator 01:04, 21 Martie 2015
Buna ziua! Prima problema nu am inteles-o dar privitor cu cea de-a doua pot sa va spun urmatoarele lucruri:
In cazul in care bunicii dvs nu au mai avut niciun fiu inafara de mama dvs, intradevar ea este singura mostenitoare.
Cu privire la mostenirea mamei dvs, sotul dansei in urma dezbaterii succesiunii va primii 1/4 din intreaga masa succesorala, adica un sfert, restul va vor revenii dvs.
Fratele dvs este infiat de mama dvs, sau este un simplu fiu vitreg? Daca este infiat va venii la mostenire cu aceleasi drepturi ca si dvs.
Ptr costurile intregii operatiuni, un notar public va stii mai bine, ceea ce stiu este ca daca mostenirea nu e dezbatuta in timp de 2 ani, va trebuie sa platiti un impozit de 1% aplicat masei succesorale.

multumesc pt rezolvarea celei de a 2 prob totusi tatal meu dc are drept daca e tata vitreg doar e mostenirea de pe parintii mamei mele nu ar avea el nici o treaba??iar prima prob sa va mai explic odata in anul 1999 au fost revendicate pamanturile si treb sa depuna o cerere dupa aia prin care ii dadea pamtul primaria ei ei nu au depus si pamatul unde am casa eu configureaza ca e al primariei nicidecum al meu.dar totusi am actele pe casa scrie pe actul casei suprafata pe care o am mi- zs cnv ca treb sa dau primaria in judecata sa pot recastiga pamantul sper sa intelegetzi prob acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am nevoie de ajutorul dvs. bunicul meu m.r. a fost ... sandutudorache sandutudorache Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire elena_1234 elena_1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)