avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate danVT

Activitate danVT

Răspuns la discuția Alocatie blocata
AVLIL a scris:

Banca unde lucfrati dv. are conturi speciale pentru salariu sau alocatii sau discutam de conturi curente in general?
Din cate cunosc eu, banca nici nu are obligatia catalogarii acestor sume in alocatii de stat ori salarii, fapt pentru care, de cele mai multeori, cu referire la asta dispune executorul. Care face cum doreste.

Sunt conturi speciale pentru persoane care au popriri si incaseaza alocati sau venituri salariale. In aceste conturi sunt virate veniturile aferente clientilor adica 2/3 din venit si alocatiile copiilor, daca sumele stau pe un cont curent se duc tot la poprire .

Da banca nu are obligatia catalogarii sumelor, dar e de preferat sa eviti reclamatiile care pot aparea. Cu foarte putin efort poti multumii clientii si scapi de conflicte.
Răspuns la discuția Alocatie blocata
Sistemul bancar nu stie sa faca diferenta intre incasari, asadar orice suma intra in cont este poprita. La solicitarea clientului acesti bani se pot elibera, chiar si retro. Se face un debit neautorizat pe cont si copilul primeste banii retinuti, pentru ca nu are cum banca sa ii mai ceara de la executor inapoi.

Nu stiu cum este la CEC dar unde lucrez eu, se poate introduce o alerta cand alocatia este virata si clientului i se pune la dispozitie un cont special care nu este poprit de unde scoate alocatia sau diferenta de 2/3 din salar. Din pacate aceste alerte trebuie introduse manual, la sesizarea bancii sau a clientului. Sistemul bancar nu este asa dezvoltat incat sa stie sa faca o selectie automata.

Din povestile care le-am auzit de la clienti, cei de la CEC nu aplica legile. Am cunoscut o persoana care i se retinea pensia de handicapat a copilului, iar doamnele de acolo care nu mai vroiau sa iasa la pensie si sa mearga sa creasca rate si gaini, au zis ca nu au ce sa faca, ca e poprit contul.

Sfatul meu este sa dai in ei cu tot ce poti.
Roaga tatal sa faca o cerere scrisa in care ceri sa ti se restituie toate sumele poprite provenite din alocatie si solicita sa ti se dea raspunsul tot in scris. mentioneaza si faptul ca daca nu rezolva problema vei apela la ANPC
Daca nu primeste raspuns favorabil, fa o plangere la ANPC.
legisperitus a scris:

D

Haideti sa ne gandim de ce ar ceda un creditor 50% din suma si ar dori sa va ofere o ”intelegere”? Parerea mea este ca nu v-a fost facuta o oferta reala, ci se incearca pastrarea dumneavoastra pe un teren in care creditorul apare ca intelegator, iar dumneavoastra ca partea ce doar beneficiaza de avantaje.

In anumite situatii, bancile sau alti creditori fac oferte clientilor pentru achita o parte din debite, mai ales daca sunt clienti care colaboreaza cu creditorul si nu se ascund ca altii. Conditia pusa de creditor este sa fie achitata intr-un anumit temen. Aceste oferte de obicei se aplica cardurilor de credit unde dobanzile sunt foarte mari, iar creditorul isi recupereaza suma imprumutata cam in 2 ani de la emiterea acelui card si restul sumelor incasate merge pe profit.

Daca se doreste acceptarea acestei oferte, ar fi bine din partea clientilor ca sa ceara in scris acest lucru si dupa ce achita sa solicite o dovada ca nu mai figureaza cu debite restante fata de debitor.
Răspuns la discuția Donare teren catre stat
Multumesc de raspuns si sfat.
O zi buna va doresc
Buna seara,

Locuiesc intr-o zona in care strada este privata si neasfaltata. Primaria nu vrea sa asfalteze strada, datorita faptului ca este domeniu privat si pana nu este in propritatea comunei nu vor sa investeasca nimic in acea strada.

Conform supselor, poprietareul terenului doreste sa doneze strazile, aproximativ 6000 mp, dar cica primaria nu are bani sa plateasca notarul. El nu vrea sa plateasca.

Cei de la primarie spun ca aceste acte de donatie catre stat au alt regim si costurile sunt mici si cica el nu vrea sa le doneze.

Intreabarile mele sunt urmatoarele, pt ca vrem sa facem niste presiuni si sa vedem cu cine incepem, in primul rand sa vedem cine minte:

- costurile de donatie cine este obligat sa le plateasca.
- daca este adevarat ce spune primaria privind costurile de donatie

Ce am putem face, noi, locuitorii acestei strazi.

Multumesc.
Dan.