avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit restant cu dobanda penalizatoare uriasa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit restant cu dobanda penalizatoare uriasa

Buna ziua. Am un credit restant la ExtraSimplu, din anumite motive nu am reusit sa il returnez la timp ( 1800 + 530 intr-o singura transa ), iar aces IFN are o dobanda penalizatoare de vreo 30 lei pe zi. Deci dupa 3 luni am ajuns la 7000, din 1800. Aceasta suma este colosala ptr mine, si desii am incercat sa vb cu ei, sa le platesc suma initiala plus ceva acolo, au zis ca am contract si ei merg inainte cu el. Intrebare mea este...pana la ce suma se poate ajunge...si..pot sa fac ceva sa ii stopez ( de mentionat ca toti banii nu ii am ) . Incearca de vreo 3 ori pe zi sa traga bani de pe card. Un sfat? e legal daca au contract sa imi puna sume la nesfarsit?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 17:18, 26 Martie 2015
30 lei/zi x 30 zile = 900 lei x 3 luni = 2700 lei. De unde 7000 lei?


Malasorte100 a scris:

Intrebare mea este...pana la ce suma se poate ajunge...

Pana va executa silit si va iau casa, masina si veniturile, practic pana va vor aduce in sapa de lemn. Cu asta se ocupa firmele astea, nu cu altceva.


Malasorte100 a scris:

Un sfat? e legal daca au contract sa imi puna sume la nesfarsit?

Este legal atata timp cat ati semnat si stiti ce ati semnat.


In situatia dvs. nu se poate emite o parere fara a fi vazute actele, contractul pe care l-ati semnat. Poate are clauze abuzive, poate este o escrocherie, etc, dar trebuie sa il citeasca cineva care stie si intelege ce scrie acolo. Cautati un jurist.
Mai exact au comision de 58 de ron zilnic. Totul s-a efectuat online, o sa-l printez si o sa merg sa vad ce se poate face. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
Malasorte100, utilizator
Pe mine ma intereseaza mai mult cat de mult pot pune dobanzi, inca 2-3 luni..nu exista o limita?, de 3 ori suma imprumutata, de 10 ori..are cineva astfel de informatii?
Pai nu v-am spus?, nu exista limita, intentia lor (si nu este gluma) va fi sa va stoarca ca pe o lamaie pana nu mai ramane nimic de stors din dvs., este un domeniu de activitate, cu asta se ocupa aceste firme. Nu exista limita, legea spune pana la achitarea integrala a datoriei.
Am sunat si am cerut sa vorbesc cu cineva de la departamentul ''recuperare debite''. Suma a ajuns la 8000. Dupa ce le-am explicat ca toti banii odata nu o sa am cum sa ii dau, si o sa se ajunga la poprire, si poate dura destul de mult, am gasit spre uimirea mea intelegere - pana in data de 8 apr sa achit 4000 ron si se stinge datoria.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri titlu executoriu leusan leusan daca un contract IFN ,pentru care s-a executat silit debitorul pentru,, rate restante ,penalitati si capital ramas de rambursat la contractul cu nr xxxxx\\" , ... (vezi toată discuția)
Prescriptie actiune? leusan leusan Pentru un contract incheiat cu un IFN in nov 2007, care a fost deja achitat ,dar acestia mai au introdus niste sume exorbiotante incat au pornit executarea in ... (vezi toată discuția)
Credit nerecuperat madara madara Am contractat un credit de la un IFN . Sunt in intarziere de plata deoarece mi-am pierdut serviciul. Am fost informat ca ma vor executa silit.Nu am venituri si ... (vezi toată discuția)