avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptie actiune?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptie actiune?

Pentru un contract incheiat cu un IFN in nov 2007, care a fost deja achitat ,dar acestia mai au introdus niste sume exorbiotante incat au pornit executarea in 2012 iunie , pentru inca 5000lei pe care acestia ii vor (s-a achitat deja 7000 pentru 4000 lei imprumutati) Se poate cere anularea in instanta a clauzelor abuzive din contract? Inclusiv acesta prevede ca se prelungeste automat printre ,multe altele

Exista cumva prescis acest drept? Exista un termen de prescriptie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 19:52, 3 Februarie 2013
Banuiesc ca discutati despre un contract de imprumut, incheiat in 2007, insa nu ati mentionat pe ce perioada de timp. Avand in vedere ca acesta este un contract cu executare succesiva, depinde care rate le solicita a fi achitate. Daca ultima rata scadenta a fost in mai 2009, atunci dreptul la actiune s-a prescris, insa daca exista rate scadente dupa iunie 2009, se pot solicita acele rate scadente care nu au fost achitate, la acestea putand fi calculate si penalitati, in functie de clauzele contractuale. Daca ati achitat creditul in integralitate, depuneti in instanta dovada achitarii acestuia si actiunea va fi respinsa. Cu stima.
Contractul a fost pe 5 ani(zic ei cuposibilitate de prelungire automata-abuz).Numai ca in 2011 a fost achitat integral.
Practic amuitat sa mentionez ca dupa achitare l-au cesionat dupa 3 luni unui alt Ifn iar acesta ar fi cerut prin mandatar executarea in 2012. Practic in contract se spune clar ca rata este formata din capital si dobinzi.Dar ei pretind si o asigurare care este cam 1/3sin rata,asigurare pentru care nu am semnat nimic.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare apartament si reziliere prin neplata Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, am incheiat in oct 2018 o polita de asigurare ptr locuinta ptr 12 luni, platibila in 4 rate egale in oct 2018, ian, aprilie,iulie 2019). Am ... (vezi toată discuția)
Contract cu ifn leusan leusan va rog o parere la un contract de credit cu un ifn: S-a facut o aplicatie pe net pe 60 de luni pentru un ctr de credit cu un ifn .Suma 4000 de lei in nov ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca pentru nerespectarea oug 50/2012 daneugen1 daneugen1 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea situatie: In anul 2007 am contractat un credit pentru cumpararea unor bunuri de la o IFN am platit toate ... (vezi toată discuția)