avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donare teren catre stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donare teren catre stat

Buna seara,

Locuiesc intr-o zona in care strada este privata si neasfaltata. Primaria nu vrea sa asfalteze strada, datorita faptului ca este domeniu privat si pana nu este in propritatea comunei nu vor sa investeasca nimic in acea strada.

Conform supselor, poprietareul terenului doreste sa doneze strazile, aproximativ 6000 mp, dar cica primaria nu are bani sa plateasca notarul. El nu vrea sa plateasca.

Cei de la primarie spun ca aceste acte de donatie catre stat au alt regim si costurile sunt mici si cica el nu vrea sa le doneze.

Intreabarile mele sunt urmatoarele, pt ca vrem sa facem niste presiuni si sa vedem cu cine incepem, in primul rand sa vedem cine minte:

- costurile de donatie cine este obligat sa le plateasca.
- daca este adevarat ce spune primaria privind costurile de donatie

Ce am putem face, noi, locuitorii acestei strazi.

Multumesc.
Dan.
Cel mai recent răspuns: danVT , utilizator 09:06, 25 Martie 2015
Nu se mai face donatie. Este vorba de o declaratie notariala de renuntare la dreptul de proprietate asupra unei suprafete de teren, care este apoi preluata in domeniul public/privat la localitatii conform Noului Cod Civil... O renuntare recenta, pentru aproximativ 400 mp, a fost taxata cu 50 lei onorar notar si 10 lei taxa de timbru. Costurile le plateste renuntatorul. Interesati-va la notar despre costurile totale.
Multumesc de raspuns si sfat.
O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare către primărie teren care este drum de servitute. pot condiționa cedarea de executarea lucrărilor de canalizare și asfaltare? CeciliaW CeciliaW Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez ... (vezi toată discuția)
Donatie drum de servitute catre primarie costi90 costi90 Buna ziua , am cumparat prin programul \\"Prima casa\\" in anul 2013 un teren + casa , intrucat este o strada noua nu are asfalt si nici nu sunt trase ... (vezi toată discuția)
Strada necedata, imposibilitate racordare utilitati alexandru.paun alexandru.paun Buna ziua, Locuiesc in Orasul Pantelimon pe o strada neracordata la apa si canal, de asemenea neasfaltata. Strada este intre doua strazi principale care ... (vezi toată discuția)