Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez acest teren este posibil ca sa fie canalizat si asfaltat. Intrebarea este daca eu pot sa conditionez ( in cadru legal - contract ) aceasta donatie , cu obligatia primariei de a executa lucrarile promise. Si as mai dori sa aflu si ce costuri implica aceasta donatie .
-prima intrebare este daca primaria accepta donatia dvs! refuzul poate avea motive intemeiate: pentru a fi "strada" sunt obligatorii anumite conditii de latime, etc. in plus "primaria" stie ca a doua zi dupa donatie puteti sa ii reclamati ca au o strada in mijlocul orasului care nu e asfaltata si nu aveti conditii europene (canal apa potabile, etc).
-dupa acordul de principiu al primariei, in practica, dvs suportati toate cheltuielile cu intabularea si dezmembrarea terenului la notar.
Multumesc ! Cred ca trebuia sa fiu mai exacta , terenul un discutie este deja strada , pe care circula masini incap pe ea si masini de mare tonaj , are dimensiunile cerute pentru strada , sunt case pe ambele lui parti toate aliniate , si chiar primaria ne-a sugerat tuturor (proprietarilor) sa facem aceasta donatie , ( sugerand ca daca terenul devine al lor pot face canalizare , asfaltare iluminat) deci vrea sa intre in posesia terenului (drum de servitute) . Pe mine ma intereseaza daca noi proprietarii putem sa determinam in cadru legal ca primaria sa execute lucrarile promise. Sa facem donatia cu o asemenea conditie.
Puneti intrebarea in alta sectiune a forumului... poate "Drept Civil" , ceva de genul "clauza contract donatie" - ca sa "atrageti" un jurist nu un expert tehnic ca mine - succes.
La nivel teoretic, puteti pune orice conditie in donatie, in fapt insa nu, donatia se face catre autoritatile locale fara conditii.
Procedura e destul de lunga, e nevoie de aprobare in consiliul local etc. Cheltuielile dv. sunt cele notariale. Puteti da o declaratie de renuntare la dreptul de proprietate, urmand ca apoi autoritatea locala sa termine procedurile. Avantajul renuntarii prin declaratie fata de donatie este costul.
In privinta faptului ca vreti sa donati sub conditie, va intreb, in caz ca nu donati ce avantaje aveti ca e strada privata?