avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare către primărie teren care este drum de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare către primărie teren care este drum de servitute. Pot condiționa cedarea de executarea lucrărilor de canalizare și asfaltare?

Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez acest teren este posibil ca sa fie canalizat si asfaltat. Intrebarea este daca eu pot sa conditionez ( in cadru legal - contract ) aceasta donatie , cu obligatia primariei de a executa lucrarile promise. Si as mai dori sa aflu si ce costuri implica aceasta donatie .

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 21:42, 5 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu multa placere. Sper sa vă gândiți la întrebarea mea că la o invitație de oportunitate, că tot se cearta unii public pe astfel de analize exact la ora asta.
Sunteți câștigat și dacă donati și nu va asfaltează. Câștigați 3 lei impozitul... Nu mai spun că la utilități noi procedura este mai simpla daca ele se trag pe drum public decât privat, atât că durata, dar și costuri și alergătură.
In consecință, donati, sperați și aprindeți o lumânare. Sau luați măsuri la alegerile ce vor sa vina.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
MULTUMESC !

Liliana Gradinaru a scris:

La nivel teoretic, puteti pune orice conditie in donatie, in fapt insa nu, donatia se face catre autoritatile locale fara conditii.

Exista un text anume care interzice donatia sub conditie catre UAT?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drum servitute obligatoriu nushu nushu Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea. Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, ... (vezi toată discuția)
Drum servitute nu vor sa cedeze Makanake Makanake Buna Ziua, am achizitionat un imobil in zona Odaile Ilfov, zona in care sunt foarte multe drumuri de servitute. Drumul nostru de servitute are aprox 500m si ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca locuiesc pe o strada neasfaltata ? mmem mmem strada pe care locuiesc este pe acte asfaltata de muuulti ani (acest lucru il stiu din povesti de la vecini), in fapt insa e pamant. ce pot face ca cetatean ... (vezi toată discuția)