avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum Servitute Nu Vor Sa Cedeze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum Servitute Nu Vor Sa Cedeze

Buna Ziua, am achizitionat un imobil in zona Odaile Ilfov, zona in care sunt foarte multe drumuri de servitute. Drumul nostru de servitute are aprox 500m si sunt 28 de case, din cei 28 de proprietari, 26 sunt dispusi sa cedeze drumul de servitute catre autoritatile locale pentru a beneficia de asfaltare, apa si canal iar 2 nu vor sa cedeze. Drumul este cadastrat si inscris in cartea funciara, fiecare proprietar detine o cota parte din acest drum. Intrebarea mea este, exista vreo lege sau vreun temei legal care sa oblige cei doi proprietari sa cedeze drumul ? Sau daca exista vreo posibilitate legala prin care drumul sa beneficieze de beneficiile secolului 21 (canalizare, apa si asfalt) fara acordul acestor doi trogloditi. Cei doi proprietari sunt vecini se afla intr-unul dintre cele doua capete ale drumului si au acces usor la strada din capat care este publica si asfaltata si se pot lega cu usurinta la acea strada pentru a beneficia de canalizare & apa curenta si nu ii intereseaza de restul. Ce putem face ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:34, 20 Februarie 2022
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este o Asociatie de proprietari. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drum servitute obligatoriu nushu nushu Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea. Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, ... (vezi toată discuția)
Utilitati pe drumul de servitute stedy stedy Doresc sa imi bransez locuinta la reteaua de distributie cu gaze. Reteaua este pe drumul comunei iar casa construita pe al treilea lot pe stanga pe un drum de ... (vezi toată discuția)
Cedare către primărie teren care este drum de servitute. pot condiționa cedarea de executarea lucrărilor de canalizare și asfaltare? CeciliaW CeciliaW Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez ... (vezi toată discuția)