Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea.
Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, primăria a condiționat asfaltarea cu donația drumului către primărie. Din cei 6 proprietari 5 au fost de acord, unul nu. Întrebare: acest proprietar care nu este de acord poate fi obligat să cedeze și el? Dacă da, cum și dacă nu, conform cărei legi. Mulțumesc
Nimeni nu poate fi obligat sa cedeze proprietatea sa decat in caz de utilitate publica. In cazul dvs. coproprietarul trebuie sa inteleaga el insusi ca e in interesul lui sa o faca , in caz contrar nu aveti parghii juridice pentru a-l obliga sa doneze .
Vecinul nu cred că va renunța, deoarece a fost primul proprietar care a cumpărat o parcelă in acea zonă și până acum și-a tras curent electric, apă potabilă și canalizare în regim propriu. Nu văd cu ce l-ar avantaja.
Să înțeleg că nu există obligația majorității iar primăria de asemenea nu îl poate obliga. În acest caz nu se poate face donația către primărie?
Faptul ca oamenii de pe drumul respectiv isi doresc o viata civilizata prin care sa poata beneficia de asfaltare, apa si canalizare din partea autoritatilor locale, nu poate fi considerat "utilitate publica" ? Adica mi se pare incredibil dar cred ca legea servitutii este extrem de slaba, ok nu putem obliga acel om sa cedeze dar ce facem cu restul care vor sa cedeze si vor sa acceseze o viata civilizata fara drum de pamant la poarta si praf sau fose septice, chiar nu exista nicio solutie la aceasta problema din epoca bronzului ?