avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drum servitute obligatoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drum servitute obligatoriu

Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea.
Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, primăria a condiționat asfaltarea cu donația drumului către primărie. Din cei 6 proprietari 5 au fost de acord, unul nu. Întrebare: acest proprietar care nu este de acord poate fi obligat să cedeze și el? Dacă da, cum și dacă nu, conform cărei legi. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Makanake , utilizator 16:14, 13 Mai 2021
Nimeni nu poate fi obligat sa cedeze proprietatea sa decat in caz de utilitate publica. In cazul dvs. coproprietarul trebuie sa inteleaga el insusi ca e in interesul lui sa o faca , in caz contrar nu aveti parghii juridice pentru a-l obliga sa doneze .
Vecinul nu cred că va renunța, deoarece a fost primul proprietar care a cumpărat o parcelă in acea zonă și până acum și-a tras curent electric, apă potabilă și canalizare în regim propriu. Nu văd cu ce l-ar avantaja.
Să înțeleg că nu există obligația majorității iar primăria de asemenea nu îl poate obliga. În acest caz nu se poate face donația către primărie?
Faptul ca oamenii de pe drumul respectiv isi doresc o viata civilizata prin care sa poata beneficia de asfaltare, apa si canalizare din partea autoritatilor locale, nu poate fi considerat "utilitate publica" ? Adica mi se pare incredibil dar cred ca legea servitutii este extrem de slaba, ok nu putem obliga acel om sa cedeze dar ce facem cu restul care vor sa cedeze si vor sa acceseze o viata civilizata fara drum de pamant la poarta si praf sau fose septice, chiar nu exista nicio solutie la aceasta problema din epoca bronzului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare către primărie teren care este drum de servitute. pot condiționa cedarea de executarea lucrărilor de canalizare și asfaltare? CeciliaW CeciliaW Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez ... (vezi toată discuția)
Fortare cedare drum in co proprietate fortata colyro colyro Buna ziua comunitate, Poate ma puteti ajuta cu o clarificare la speta de mai jos: Detin un imobil si un teren drum de servitute(co proprietate fortata cota ... (vezi toată discuția)
Conditionare autorizatie de constructie Sebilica73 Sebilica73 Buna ziua, pt obtinerea autorizatiei de constructie locuinta unifamiliala pot fi conditionat de racordarea locuintei la apa/canal, chiar daca eu nu doresc ... (vezi toată discuția)