avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fortare cedare drum in co proprietate fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fortare cedare drum in co proprietate fortata

Buna ziua comunitate,

Poate ma puteti ajuta cu o clarificare la speta de mai jos:
Detin un imobil si un teren drum de servitute(co proprietate fortata cota parte) si doresc sa donez/cedez drumul primariei.
Suntem 27 de case in aceasta situatie, iar unul dintre vecini(al 28 lea) exclude acest lucru.
Exista vreo parghie legala sa l fortam sa cedeze drumul primariei?
Primarul a zis ca da, prin proces, dar nu a detaliat.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2022
colyro, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:19, 20 Februarie 2022
Nu este nimeni din bransa care sa se fi lovit de un astfel de caz? Sau ce zice legea pe o astfel de situatie?
Buna ziua, Este o problema cu aceasta donatie/cedare in situatia unei coproprietati fortate. De ce? Pentru ca nu se poate iesi dintr-o coproprietate fortata decat in mod amiabil. In continuare, inseamna ca donatie cu forta nu se poate face, adica cei 27 sa il fortati pe cel de-al 28-lea sa isi doneze partea. Daca primarul v-a spus ca se poate face asa ceva, poate ca ar fi bine sa mai discutati odata si sa-l intrebati in 2-3 cuvinte, care este calea, adica cum stie dansul ca s-a mai facut.
Deci, in opinia mea, donatie nu se poate. Ramane cealalata varianta, cedarea (un termen generic), insa in practica se poate infatisa cumva, sub forma unui drept de folosinta, de inchiriere, sau de administrare. Insa, primaria nu ava accepta asa ceva. Stiu, ca sa intervina acolo, sa asfalteze si sa intretina drumul, terenul trebuie sa fie in domeniul privat al uat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drum servitute obligatoriu nushu nushu Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea. Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, ... (vezi toată discuția)
Cedare către primărie teren care este drum de servitute. pot condiționa cedarea de executarea lucrărilor de canalizare și asfaltare? CeciliaW CeciliaW Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez ... (vezi toată discuția)
Forma legala de cedare a unei fasii de teren pt construirea unui drum cuziamusia cuziamusia care este forma legala de cedare a unei fasii din terenul propriu pt construirea unui drum care sa ma deserveasca pe mine cat si pe alti 3 vecini? toti 4 avem ... (vezi toată discuția)