1. Mulțumesc.
2. Păi nu mi s-a spus. Probabil pentru că am fost la ea în casă de câteva ori.
Deși cred că acesta nu e un motiv de avertisment, câtă vreme a fost cu acceptul ei.
Și, repet, nimic de ordin sexual.
Deci probabil a fost un abuz din partea poliției, cel cu avertismentul.
Cum am zis și inițial, nu mi s-a comunicat nici o reglementare legală, cu articolul sau litera pe care le-aș fi încălcat..
Ok, mulțumesc pentru explicație, acum am înțeles aspectul ăsta referitor la influențare.
Desigur că nici nu se punea problema de așa ceva.
Mai am o singură întrebare : la ce vârstă a ei voi putea relua relația ?
18 ani, sau mai devreme ?
Și încă un aspect, există vreo bază legală pentru toate acesre aspecte ?
Mulțumesc mult !
Păi situația se prezintă cam așa:
Ne știm de vreo două luni, și în ultima lună (septembrie) ne-am văzut aproape zilnic.
O admir de la început deoarece e o fată deșteaptă, scrie corect gramatical, în general ține la corectitudine, plus multe alte calități.
Aseară însă soră-sa a venit mai repede acasă și m-a văzut, a urmat un "spectacol" cu tot tacâmul, apoi, ajungând și tatăl lor, am mers cu toții la poliție, unde am dat declarații.
Mie mi-au dat avertisment și mi s-a spus să nu o mai contactez în nici un fel.
Le-am explicat și lor că între noi a fost mereu doar prietenie. Nu mi-au spus nici un cadru legal, nici un articol de lege pe care l-aș fi încălcat. Pentru asta aș putea probabil face contestație la acel avertisment.
Familia ei este împotriva vreunei relații de prietenie cu mine.
Fata mi-a spus recent că "în sfârșit am găsit și eu pe cineva căruia să-i pot spune orice.."
Țin mult la ea, nu o influențez negativ, dimpotrivă, mereu am încurajat-o și i-am dat sfaturi sau idei de dezvoltare, pozitive..
Bună ziua. În cazul în care o minoră și un major vor să fie prieteni (deci NU iubiți, cel puțin până când legea va permite), iar familia ei nu este de acord, care sunt aspectele legale?
Familia, sau poliția, pot interzice o asemenea relație (,repet, de prietenie, NON-sexuală!) ?
Am citit pe forumuri tot felul de răspunsuri, aproape toate nu indicau baza legală, ci cuprindeau păreri personale ale celor care răspundeau..
Vă stau la dispoziție cu orice informații suplimentare.
Bună ziua tuturor !
Dețin o Întreprindere Individuală în domeniul comerțului alimentar, un foarte mic magazinaș de cartier, prin care obțin profit o sumă mică de bani, lunar vreo 1000 de lei. Dat fiind că, din cauza lipsei de timp liber, m-am angajat între timp la o companie, pentru a putea funcționa simultan și cu mica afacere, ar trebui să pun pe cineva să vândă.
Am o mătușă, pensionară, care stă acasă tot timpul, și aș lăsa-o pe ea să vândă.
Acum problema e că nu-mi permit să o angajez (cu CIM), deoarece nu-mi ajunge profitul nici măcar pentru a-i plăti salariul...
Ce soluție mi-ați putea recomanda?
Vă stau la dispoziție cu orice eventulă informație suplimentară, și vă mulțumesc anticipat celor ce binevoiesc să-mi răspundă..
Mulțumesc pentru răspuns, dar am menționat că nu sunt SRL, ci Întreprindere Individuală.
Momentan fac intermediere în comerț, între en-gross și clientul final, consumatorul. Doresc să-mi fac chioșc - asemenea unei tarabe în piață, pentru a avea un loc fix de desfacere.
Întrebarea este așadar DACĂ recuperatorul îmi poate executa silit, cu scopul de a le vinde, marfa și/sau magazinul (construcția în sine).
Pe de altă parte, mă mai interesează DACĂ poate solicita o parte din profitul anual înregistrat, și în ce mod ar putea obține acea sumă.
Bună ziua. Sunt titular al unei Întreprinderi Individuale, și doresc să-mi fac un chioșc alimentar. Am un credit de nevoi personale preluat de către un recuperator, iar întrebarea mea este dacă acesta (recuperatorul) poate să-mi execute magazinul sau/și marfa. Mulțumesc și vă stau la dispoziție cu eventuale informații suplimentare.