avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate ramona_ioana79

Activitate ramona_ioana79

Buna seara,
In urma cu cateva luni, dupa aproape 10 ani prin Tribunal, am reusit in sfarsit sa obtin o sentinta definitiva si irevocabila privind cota mea parte de mostenire in urma decesului tatalui meu. In aceasta mostenire era vorba de cateva terenuri, care s-au impartit intre mostenitori: eu, fratele meu si mama mea cu cota parte corespunzatoare. Am inceputa sa fac demersurile pentru obtinerea CF-ului pe numele meu pentru suprafata de terenuri ce imi revine, si din pacate intampin o problema majora, si anume terenurile in cauza nu erau cadastrate si am inteles ca pentru a le putea obtine Cf-ul trebuie mai intai cadastrate si abia apoi mers la CF. Expertul topograf cu care am vorbit mi-a zis ca nu pote sa-mi faca dezmembrarea trenurilor numai mie ci trebuie sa o faca pentru toti cei 3 mostenitori si sa se plateasca taxele aferente. Clar ca fratele meu (cu care sunt in relatii tensionate ) nu vrea sa se faca aceasta inscriere, deoarece el in urma procesului a pierdut o cota parte dintr-un teren, care zicea ca este al lui, dar nu avea acte doveditoare de vanzare-cumparare si ar fi mai castigat daca nu s-ar face. Expertul mi-a zis ca atunci pot plati eu toate taxele, dar suma e destul de mare si nu am acesi bani.
Intrebarea mea este : din moment ce in Instanta am obtinut o impartire a terenurilor de ce nu pot face inscrierea terenului atribuit mie si atat fara sa depind de altii???? Nu exista nici o alta solutie? ca daca pentru a obtine dreptul tau a trebuit sa recurgi la Tribunal si nu a fost alta cale , evident ca nici pe viitor nu te intelegi cu persoana respectiva.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Plata cheltuielilor de judecata
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Plata cheltuielilor de judecata
Multumesc frumos de raspuns.
Mai am o intrebare: palata cheltuielilor de judecata daca nu o face am inteles ca trebuie sa apelez la un executor judecatoresc. Eu trebuie sa fac acest demers intr-o anumita perioada de timp? (daca nu o fac in timp util se poate prescrie decizia si sa nu-mi mai primesc banii) sau pot sa o fac oricand?
Multumesc frumos inca o data.
Buna ziua,
Din pacate sunt "angajata" intr-un proces de partaj judiciar in urma decesului tatalui meu. Persoana cu care ma judec a pierdut procesul la Judecatorie, a facut Apel, pe care l-a pierdut si pe acesta, iar acum a facut Recurs, ce urmeaza sa se judece. Avocatul partii adverse a scris in cererile de Apel, respectiv Recurs ca:" cere plata cheltuielilor de judecata determinate de prezentul demers judiciar". Vreau sa va intreb ce inseamna asta, in caz ca sa zicem pierdem Recursul, trebuie sa-i platesc cheltuielile de judecata pe care le-a avut (onorarul avocatei+ taxa de timbru) ocazionate de REcurs sau de intregul Proces (Apel + Recurs)? Mentionez ca dupa Apel, el a fost obligat sa-mi plateasca cheltuielile mele (onorarul avocatei.), dar inca nu a platit.
Va multumesc
Răspuns la discuția Calculul cheltuielilor de bloc?
multumesc tuturor pentru raspuns
Buna ziua,
As vrea sa stiu cum se face calculul cheltuielilor de bloc (plata cheltuielilor legate de ridicarea gunoiului, plata femeii de servici si a administratorului) in fuctie de numarul de camere pe care le ai sau in functie de numarul de persoane care locuiesc in apartament?
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Bună seara,
Vreau sa va intreb daca există vreo situatie in care o persoana care realizeaza venit din vanzarea unui apartament este scutit de la plata impozitului pe venit?
Mentionez ca persoana care vinde apartamentul, investește banii in altul mai mare intr-o zona mai putin centrala.
Va mulțumesc.
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,
As vrea sa intreb care este termenul limita, daca exista asa ceva din punct de vedere legal, pentru motivarea unei sentinte judecatoresti. Pun aceasta intrebare deoarece sentinta in cazul procesului avut pe rol (avand ca si obiect fond funciar-succesiune), a fost data in 16 mai 2014 si pana azi 28 martie 2015, sentinta nu a fost motivata, nu am primit nimic acasa.
Va multumesc.