avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte necesare pentru obtinerea CF-ului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte necesare pentru obtinerea CF-ului

Buna seara,
In urma cu cateva luni, dupa aproape 10 ani prin Tribunal, am reusit in sfarsit sa obtin o sentinta definitiva si irevocabila privind cota mea parte de mostenire in urma decesului tatalui meu. In aceasta mostenire era vorba de cateva terenuri, care s-au impartit intre mostenitori: eu, fratele meu si mama mea cu cota parte corespunzatoare. Am inceputa sa fac demersurile pentru obtinerea CF-ului pe numele meu pentru suprafata de terenuri ce imi revine, si din pacate intampin o problema majora, si anume terenurile in cauza nu erau cadastrate si am inteles ca pentru a le putea obtine Cf-ul trebuie mai intai cadastrate si abia apoi mers la CF. Expertul topograf cu care am vorbit mi-a zis ca nu pote sa-mi faca dezmembrarea trenurilor numai mie ci trebuie sa o faca pentru toti cei 3 mostenitori si sa se plateasca taxele aferente. Clar ca fratele meu (cu care sunt in relatii tensionate ) nu vrea sa se faca aceasta inscriere, deoarece el in urma procesului a pierdut o cota parte dintr-un teren, care zicea ca este al lui, dar nu avea acte doveditoare de vanzare-cumparare si ar fi mai castigat daca nu s-ar face. Expertul mi-a zis ca atunci pot plati eu toate taxele, dar suma e destul de mare si nu am acesi bani.
Intrebarea mea este : din moment ce in Instanta am obtinut o impartire a terenurilor de ce nu pot face inscrierea terenului atribuit mie si atat fara sa depind de altii???? Nu exista nici o alta solutie? ca daca pentru a obtine dreptul tau a trebuit sa recurgi la Tribunal si nu a fost alta cale , evident ca nici pe viitor nu te intelegi cu persoana respectiva.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune - unul dintre succesori are stabilita curatela roberta123 roberta123 Buna ziua Ma intereseaza care sunt pasii ce trebuie urmati in situatia dezbaterii mostenirii in urmatorul caz: La succesiunea dupa parinti sunt chemati 3 ... (vezi toată discuția)
Cadastru raymona neacsu raymona neacsu Buna ziua ! Daca in urma unui partaj (proces cu durata de peste 6 ani), am primit HJ definitiva cu suprafata de teren care ne-a revenit, dar fara schita, cum ... (vezi toată discuția)
Actiune de granituire, vecinul mi-a luat din teren cand a construit gardul snowball111 snowball111 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema si am sa va rog sa ma ajutati. Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani. In urma lui au ramas 2 terenuri care sunt unul ... (vezi toată discuția)