avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru

Buna ziua ! Daca in urma unui partaj (proces cu durata de peste 6 ani), am primit HJ definitiva cu suprafata de teren care ne-a revenit, dar fara schita, cum putem solicita cadastrul ? Pe HJ este scrisa doar suprafata si venicii, dar nu exista desenul aferent.
Mentionez ca suntem 3 mostenitori (eu, fratele meu si mama noastra).
Fratele locuieste in strainatate. Cum putem face cadastrul
in acest caz ? Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
raymona neacsu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 16:59, 16 Iunie 2020
Trebuie sa luati legatura cu un topograf autorizat, care sa masoare terenul si sa intocmeasca documentatia cadastrala de prima inscriere teren in cartea funciara.
Puteti face intabularea chiar daca fratele este plecat, dar trebuie sa prezentati buletinul lui topografului (are nevoie de CNP).
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa va intreb cum procedez pentru obtinerea raportului de expertiza ? Banuiesc ca topograful are nevoie si de desen.
Platiti o taxa la casieria primariei (7 lei cred) si solicitati instantei eliberarea sentintei impreuna cu raportul de expertiza stampilat conforma cu originalul. Cand v-ati judecat instanta a trimis un expert topograf? Daca nu atunci, nu o sa aveti expertiza la dosar, ci pur si simplu doar hotararea judecatoreasca.
Va multumesc pentru raspuns. Am primit H.J. si stiu ca Tribunalul a anulat raportul de expertiza intocmit de expertul pe care instanta l-a ales pe motiv ca nu au fost anuntate toate partile (sept 2019). Apoi, instanta a cerut expertului o noua lotizare la care sa invite cu recomandata toate partile (nov. 2019),
Pentru efectuarea cadastrului, am nevoie de acest RAPORT DE EXPERIZA. Cum ma adresez instantei ? O pot face electronic prin email la care atasez chitanta din care rezulta ca am platit taxa ? Banuiesc ca taxa trebuie platita in localitatea unde este Tribunalul ? Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Depinde care este obiceiul zonei, nu v-as putea da un raspuns concret. La noi persoanele juridice au acces la cartea funciara/instanta/primarie cu programare prealabila si atunci scoatem noi pentru clienti dosarele care ne sunt necesare. Puteti suna la judecatoria din zona si sa intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare adamcristi adamcristi Bună seara! În urma unei succesiuni, având hotărârea definitivă a instanței, pe un teren de 772 mp, aici fiind inclusă și o casă, domnul de la ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni raport de expertiza- cerere refacere expertiza ContSters337674 ContSters337674 In acdrul procesului de partaj judiciar , am cerut rfacerea expertizei tehnice asupra cladirii , deoarece am semnalat o neregula in senbsul ca expertul cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa teren in urma masuratorilor efectuate de expert topografic marian7 marian7 In anul 2009 am introdus o actiune la tribunal in vederea partajului averii succesoriale ramase de pe urma parintilor (suntem 3 frati). S-a efectuat expertiza ... (vezi toată discuția)