avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate doinageo

Activitate doinageo

Buna seara, in ultimii 9 ani am fost expert electoral. Datorita înaintării în vârstă am făcut solicitate de retragere din corpul experților electorali. Astăzi am primit adeverință și decizia de retragere conform legii. Întrebarea mea este următoarea: perioada în care am fost expert electoral se consideră perioada ne contributivă (asimilată) la pensie? Mulțumesc frumos!
Doina Busa
Răspuns la discuția Vechime in Germania
Mulțumesc pentru răspuns. Și aș dori să vă mai întreb dacă pensia va fi calculata la veniturile din Germania care sunt in contractul de muncă sau la minimul pe economie în construcții din România?

Cornel Vasile a scris:

Perioada lucrată în Germania poate fi considerată vechime in munca in Romania

Buna seara, o persoana care lucrează la o firma din Romania cu detașare prin contract în Germania beneficiază de pensie din Germania pentru perioada lucrată? In fiecare an se obține de la ANAF documentul pentru dubla impozitare, document pe care îl depune in Germania și primește înapoi impozitul oprit pe perioada anului anterior. Întrebarea mea este următoarea:
Perioada lucrată în Germania poate fi considerată vechime in munca in Germania sau in Romania la depunerea dosarului de pensie? Mulțumesc !
Buna ziua, vechime in munca este considerată și perioada de suspendare a activității la cererea salariatului pentru o perioadă de 7 ani pentru creșterea și îngrijirea copilului? Aceasta perioada este luată în calcul la depunerea dosarului de pensie că și perioada asimilată și se consideră vechime in munca?
Femeie,data nasterii 14.11.1964
Data angajării 01.10.1983. Grupa a 2 a de munca 5 ani si 7 luni adica până în 24.04.1989. Din 01.10.1983 si pana acum am vechime neîntreruptă. Cand as putea depune dosarul pentru pensie anticipată parțială si ce se poate intampla daca întrerup acum activitatea? Multumesc!

Răspuns la discuția Pensie anticipată parțială
Dacă vad ca nu mi se răspunde poate nu am fost destul de explicita. Data nasterii 14.11.1964
Data angajării 01.10.1983. Grupa a 2 a de munca 5 ani si 7 luni adica până în 24.04.1989. In rest vechime neîntreruptă. Cand as putea depune dosarul pentru pensie anticipată parțială si ce se poate intampla daca întrerup acum activitatea? Multumesc!
Buna ziua,
Sunt femeie, am 54 de ani, 35 de ani de muncă si 5 ani si 7 luni de grupa a 2 a. Cand ma pot pensiona anticipat parțial si daca exista vreun risc daca as înceta activitatea acum?
Răspuns la discuția grupa a II a de munca
Multumesc frumos, si totusi v-as ruga daca imi puteti spune care ar fi varsta mea standard de pensionare sau celelalte 2 variante de pensie anticipata sau anticipata partiala. Data nasterii 14.11.1964- feminin.
Răspuns la discuția calcul varsta pensionare
1964 luna noiembrie
Sunt femeie si am 53 de ani, vechime in munca 34 de ani si 6 luni, din care 5 ani si 6 luni au fost de grupa a II a de munca. Ma vor ajuta anii de munca cu grupa de munca sau trebuie sa am minim 6 ani de grupa a II a. Daca vor trebui minim 6 se poate cumpara diferenta de 6 luni si de unde anume?