avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate Mariussuciu

Activitate Mariussuciu

Răspuns la discuția Pfa dependent
Desigur, va tin la curent. Multumesc pentru sfaturi.
Răspuns la discuția Pfa dependent
Pe 2 aspecte.

1. punctul din norme cu "activitatea se poate desfasura nu numai direct, ci si cu personalul angajat de intreprinzator in conditiile legii." - desi eu de aici nu inteleg ca daca nu am angajati sunt dependent, inteleg ca pot sa am angajati.

si 2 pe partea bolduita insa eu aici inteleg iar altceva si anume ca "foloseste exlusiv baza materiala a platitorului" SI "contribuie cu prestatia fizica nu si cu capitalul propriu". Deci logic ambele ar trebui sa existe simultan pentru ca aceasta conditie sa valideze. Eu nu folosesc nimic de la platitorul de venit. El a spus ca nu folosesc nimic de la platitorul de venit intr-adevar si ca eu contribui cu capital propriu, dar nu suficient in raport cu cifra mea de afaceri.

era:
în prestarea activităţii, beneficiarul de venit foloseşte exclusiv baza materială a plătitorului de venit, respectiv spaţii cu înzestrare corespunzătoare, echipament special de lucru sau de protecţie, unelte de muncă sau altele asemenea şi contribuie cu prestaţia fizică sau cu capacitatea intelectuală, nu şi cu capitalul propriu;

Deci la prima, eu vad o optiune a mea nu neaparat o conditie.
Iar la a doua ar valida doar daca as folosi exclusiv baza materiala SI as contribui doar cu fizicul. Ceea ce nu e cazul pentru ca nu folosesc deloc (cu atat mai mult EXCLUSIV) ceva de la beneficiar. Plus intre ele eu vad SI nu SAU.

Deci fie s-au schimbat SI cu SAU in dictionar in ultima perioada, si POATE cu OBLIGATORIU, fie cred eu ca am dreptate.

Dvs. cum vedeti situatia?
Răspuns la discuția Nedeclarare punct de lucru
Acum am rectificat problema, in sensul ca ma mut la vechea adresa 180 zile per an si o sa reziliez contractul chiriasilor.

Frica mea era daca pot veni si spune ceva de genul. In perioada 2012-2014 PFA a incasat 100.000 RON. Tu aveai apartamentul inchiriat deci nu ai lucrat de aici rezulta ai lucrat din alta parte,rezulta alt punct de lucru nedeclarat, rezulta confiscam 100.000 RON executandu-te silit.
Răspuns la discuția Nedeclarare punct de lucru
Skybax a scris:

Nu are nimeni nicio problema de unde lucrati dvs. Stati linistit in privinta asta. Fiscul are el altele de vazut.


Citisem asta - eu sunt PFA.

nedeclararea punctelor de lucru la Reg. Comertului si ANAF se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 6.000 lei si 20.000 lei, iar ca sanctiune complementara, confiscarea marfurilor sau produselor care au fost gasite la sediul secundar nedeclarat, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.


Partea cu "dobandite prin savarsirea contraventiei" este cea care m-a panicat. In sensul ca ma gandeam asa. Eu am inregistrat activitati la sediul social pe PFA, dar de 2 ani locuiesc cu chirie in alt oras, si muncesc pentru acest PFA pe unde apuc raspunzand la telefon si mailuri in interesul firmei. Platesc taxele si totul la zi. Ma speria gandul ca pot veni in control la adresa veche unde am sediul social , vecinii le spun ca nu mai stau acolo de 2 ani (am chiar si chiriasi acolo - cu acte desigur) si considera ei din oficiu ca noua mea locuinta este punct de lucru nedeclarat pentru ca de acolo raspund la telefoane si mailuri, deci -> confiscarea tuturor veniturilor.

Este legea 12.1990 actualizata in 2009 [ link extern ] .

Aberez sau exista posibilitatea :) ?

Imi cer mii de scuze daca pare ciudat ce spun.
Răspuns la discuția Pfa dependent
Practic nu folosesc nimic de la client. Nu telefon, laptop, sediu, samd. Dintre clienti unul reprezinta 95% din business pentru ca ... are cele mai bune preturi. Nu am CIM in paralel cu niciunul dintre clienti. Din cate citeam pe net OUG 58 daca nu ma insel prevedea ca PFA nu poate fi reconsiderat nici daca are un singur client.

In cei 4 ani de activitate am facturat doar 2 clienti, ceilalti 3 sunt multinationale din afara si se acumuleaza in contul meu de afiliat sumele pentru a le factura o data ceva mai mare gen 5.000 de euro (sa nu platesc de 50 de ori taxe de transfer gen SWIFT) pentru ca tranzactiile individuale pot fi 2-3 euro. Pe desfasurator ei apar insa din 2011 cu clienti trimisi si sume de plata, deci pot dovedi ca le-am prestat, doar ca nu am incasat fiind vorba de sume mici as fi iesit pe pierdere sa facturez astazi 2 euro, maine 17, poimaine 5. Practic asa se lucreaza in industia de afiliere, exista un prag minim de plata.

Credeti ca este o problema?
Răspuns la discuția Nedeclarare punct de lucru
Apreciez sincer raspunsul dvs! Sincer lucrez de pe unde apuc.

Vreo 2 ani am locuit chiar in alt judet. Insa tipul meu de activitate presupune doar sa am un telefon in mana. In sensul ca nu fac nimic concret decat raspund la telefoane si mailuri.

Am niste siteuri pe care le-am realizat/programat cand eram la sediul social. Dar acum fac doar vanzarea in baza lor, exact ca un agent de pe teren.

Ar fi asta o problema? Eu am activitatile declarate la sediul social insa raspund la telefoane si mailuri de pe unde apuc, cum apuc.
Buna ziua,

Am o firma care presteaza servicii de intermediere online pe baza de comision. Clientul ma suna pe telefon sau imi da mail, si eu ii raspund - de pe strada, de acasa, de oriunde. Partea fizica se desfasoara de furnizorii mei (alte firme) eu desfasor strict partea online de vanzari.

Intrebarile mele ar fi:
1. am nevoie sa imi declar punct de lucru?
2. Daca nu imi declar punct de lucru, imi pot confisca toate veniturile realizate la un control?
Buna ziua,

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns #-o

2 parti doresc sa intre intr-o relatie de comisionare. Partea 1 detine o fabrica de anvelope, partea 2 vinde anvelopele online. Comisionul este de 20% per anvelopa vanduta.

Partea 2 (care incaseaza comisionul) doreste la semnare suma de 18.000 de euro cu titlul de "Comision in avans la vanzari estimate" si o taxa de inrolare in program de 10.000 euro. Contractul prevede ca taxa de inrolare se returneaza daca vanzarile sunt in primul an sub 1 milion euro, iar comisionul se compenseaza la final de an. Gen daca este peste 18.000 se achita diferenta, sub se storneaza diferenta.

Este aceasta o clauza abuziva? Eu sunt de acord cu ea dar pot avea probleme cu autoritatile?