avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comision in avans
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comision in avans

Buna ziua,

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns #-o

2 parti doresc sa intre intr-o relatie de comisionare. Partea 1 detine o fabrica de anvelope, partea 2 vinde anvelopele online. Comisionul este de 20% per anvelopa vanduta.

Partea 2 (care incaseaza comisionul) doreste la semnare suma de 18.000 de euro cu titlul de "Comision in avans la vanzari estimate" si o taxa de inrolare in program de 10.000 euro. Contractul prevede ca taxa de inrolare se returneaza daca vanzarile sunt in primul an sub 1 milion euro, iar comisionul se compenseaza la final de an. Gen daca este peste 18.000 se achita diferenta, sub se storneaza diferenta.

Este aceasta o clauza abuziva? Eu sunt de acord cu ea dar pot avea probleme cu autoritatile?
Cel mai recent răspuns: Mariussuciu , utilizator 21:26, 29 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. ... ancamate ancamate Buna ziua, Doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. Anul trecut am făcut un antecontract și am plătit un avans de 77000 euro, urmând ca acum sa ... (vezi toată discuția)
Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire laci73ro laci73ro buna ziua poate sa-mi detalieze si mie cineva care sunt elementele care intra dpdv fiscal si contabil in evaluarea stocurilor multumesc ;) (vezi toată discuția)