avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria7893

Activitate anamaria7893

Buna ziua!
Locuiesc cu chirie, impreuna cu concubinul meu, impreuna cu care am un copil minor, sub 2 ani. Urmeaza sa ne separam, ca urmare a actelor de violenta domestică. In ultimele 4 luni, politia a intervenit de 2 ori, ca urmare a violentelor fizice si verbale fata de mine. Este agresiv verbal permanent, consuma alcool zilnic si consuma regulat si substante de risc. Chiar facut si o mica sera unde sa poata creste asa ceva, pe care a pus-o si in funcțiune de o perioada de timp, chiar in casa in care locuieste si minorul, fapt cu care i-am spus in mod repetat ca nu sunt de acord! De asemenea, cu mai putin de 2 ani in urma, in timp ce eu eram gravida cu copilul, acesta a corupt o minora in varsta de 15 ani sa întrețină relatii sexuale cu el in mod repetat, pe parcursul a cateva luni, in autoturismul personal, iar ea mi-a recunoscut aceste lucruri prin mesaj privat pe o retea socială, precum si faptul ca a fost fraierita de acesta. Doresc sa solicit custodia exclusiva pentru copil si doresc sa stiu, in baza acestor dovezi (poze, video), in ce masura poate fi decăzut din drepturile parintesti si care pot fi consecintele legale. Cu mai multi ani in urma, cand am incercat sa ma despart de el, a intrat prin efracție in casa parintilor mei, pentru ca nu accepta despărțirea.
Este periculos si imi este teama de el. Vreau sa stea departe de mine si de copil.
Cum as putea proceda legal? Am nevoie de ajutorul vostru, va rog!
Multumesc!
Răspuns la discuția Furt și amenințare
Bună seara, facturile sunt in posesia mea, el a locuit cu mine doar în perioada august-septembrie 2014. În luna decembrie ne-am despărțit, dar am ținut legătura pentru că eram însărcinată. Am pierdut sarcina in februarie, cand aveam deja 5 luni, pentru ca am suferit de preeclamsie, din cauza factorilor stresanți din relație. Cât timp am locuit împreună, am fost abuzată de acesta in mod repetat, atât fizic, cât și verbal, deși eram însărcinată, acest comportament abuziv continuând si dupa întoarcerea acestuia in străinătate, referindu-mă la violentă verbală si psihică.
Bună ziua,
Aș dori o opinie competentă, cu privire la următoarea situație:
In perioada mai 2014- martie 2015 am locuit cu chirie, fără acte de închiriere, in ciuda insistențelor repetate față de proprietară. În acest timp, logodnicul meu de la vremea respectivă a fost plecat in strainatate, unde se află și in momentul de față. În perioada august-septembrie acesta s-a aflat in țară, pentru niște investigații medicale, perioadă in care a achiziționat niște bunuri (tv, aspirator, fier de calcat), apoi s-a întors la locul de munca din străinătate. În luna februarie, în urma despărțirii de acesta din inițiativa sa, m-am intors la domiciliul parental, luând lucruri personale, printre care și aceste obiecte achizitionate de acesta in perioada de investigare medicală. Am lăsat cheile garsonierei părinților săi, aceștia locuind in apropiere. Dupa aceasta acțiune, aceștia din urmă au schimbat yala, fără acordul sau înștiințarea proprietarei de drept si mama sa a venit la adresa la care locuiesc în prezent, apelandu-mă in mod repetat, spunându-mi ca se află la mine la poarta cu poliția si dacă nu ies în 5 minute cu un lucru pe care l-am luat, poliția are mandat de percheziție si va pătrunde in locuința, urmând sa îmi întocmească dosar penal. Am ieșit, dar nu exista niciun echipaj de poliție, era doar ea, țipând pe strada ca o să mă bage in pușcărie, că are cunostințe in poliție. După aceasta am început sa mă simt tot mai rău, ajungând de urgență la spital, cu cardiopatie ischemică (preinfarct) si criza hipertensiva acuta, ultimul control cardiologic efectuat având loc in septembrie 2014, nereușind vreun fel de afectiune cardiaca. Intre timp am fost contactată și de către o doamnă, fostă polițistă, pe care aceștia au încercat să o determine să se implice, in scopul acuzării mele. Ea mi-a transmis ca nu se va implica. Ce fapte pot fi încadrate conform relatărilor si in ce condiții? Vă multumesc anticipat pentru ajutorul acordat!