avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva ca urmare a mai multor ilegalitați
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva ca urmare a mai multor ilegalitați

Buna ziua!
Locuiesc cu chirie, impreuna cu concubinul meu, impreuna cu care am un copil minor, sub 2 ani. Urmeaza sa ne separam, ca urmare a actelor de violenta domestică. In ultimele 4 luni, politia a intervenit de 2 ori, ca urmare a violentelor fizice si verbale fata de mine. Este agresiv verbal permanent, consuma alcool zilnic si consuma regulat si substante de risc. Chiar facut si o mica sera unde sa poata creste asa ceva, pe care a pus-o si in funcțiune de o perioada de timp, chiar in casa in care locuieste si minorul, fapt cu care i-am spus in mod repetat ca nu sunt de acord! De asemenea, cu mai putin de 2 ani in urma, in timp ce eu eram gravida cu copilul, acesta a corupt o minora in varsta de 15 ani sa întrețină relatii sexuale cu el in mod repetat, pe parcursul a cateva luni, in autoturismul personal, iar ea mi-a recunoscut aceste lucruri prin mesaj privat pe o retea socială, precum si faptul ca a fost fraierita de acesta. Doresc sa solicit custodia exclusiva pentru copil si doresc sa stiu, in baza acestor dovezi (poze, video), in ce masura poate fi decăzut din drepturile parintesti si care pot fi consecintele legale. Cu mai multi ani in urma, cand am incercat sa ma despart de el, a intrat prin efracție in casa parintilor mei, pentru ca nu accepta despărțirea.
Este periculos si imi este teama de el. Vreau sa stea departe de mine si de copil.
Cum as putea proceda legal? Am nevoie de ajutorul vostru, va rog!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:48, 12 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati avea șanse la custodie exclusivă dar este necesar ca avocatul sa va instrumenteze foarte bine cazul.
Custodia exclusivă se obtine foarte greu.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Cu privire la violente, solicitati in instanta emiterea unui ordin de protectie.
2. Cu privire la exercitarea exclusiva a autorutatii parintesti .... slabe sanse, Este o mare diferenta intre relatiile dintre dumneavoastra si concubin si intre concubin si copil.
E de discutat foarte aplecat cu un avocat.
Pentru a obtine exclusivitatea exercitarii autoritatii parintesti trebuie sa va adresati tot instantelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dm/dmn.avocat ce șanse ar avea fostul soț nu suntem căsătoriți ... Elenaalexandra13 Elenaalexandra13 Dm/Dmn.avocat ce șanse ar avea fostul soț nu suntem căsătoriți avem un copil de 5 ani , am avut o relație timp de 6 ani in care au fost numai certuri ... (vezi toată discuția)
Decăderea unui parinte din drepturi parintesti Dmt10 Dmt10 Buna ziua. Am o fetiță de 11 luni născută în urma unei relații cu un bărbat de care m am despartit in urma cu 6 luni. Fetița este pe numele meu dar el ... (vezi toată discuția)
Custodie copil noemi_B noemi_B Buna ziua, Numai ce m-am despartit de concubinul meu cu care avem un baietel de 2 ani. Motivul este consumul de alcool al concubinului astfel iscandu-se ... (vezi toată discuția)