avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt și amenințare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt și amenințare

Bună ziua,
Aș dori o opinie competentă, cu privire la următoarea situație:
In perioada mai 2014- martie 2015 am locuit cu chirie, fără acte de închiriere, in ciuda insistențelor repetate față de proprietară. În acest timp, logodnicul meu de la vremea respectivă a fost plecat in strainatate, unde se află și in momentul de față. În perioada august-septembrie acesta s-a aflat in țară, pentru niște investigații medicale, perioadă in care a achiziționat niște bunuri (tv, aspirator, fier de calcat), apoi s-a întors la locul de munca din străinătate. În luna februarie, în urma despărțirii de acesta din inițiativa sa, m-am intors la domiciliul parental, luând lucruri personale, printre care și aceste obiecte achizitionate de acesta in perioada de investigare medicală. Am lăsat cheile garsonierei părinților săi, aceștia locuind in apropiere. Dupa aceasta acțiune, aceștia din urmă au schimbat yala, fără acordul sau înștiințarea proprietarei de drept si mama sa a venit la adresa la care locuiesc în prezent, apelandu-mă in mod repetat, spunându-mi ca se află la mine la poarta cu poliția si dacă nu ies în 5 minute cu un lucru pe care l-am luat, poliția are mandat de percheziție si va pătrunde in locuința, urmând sa îmi întocmească dosar penal. Am ieșit, dar nu exista niciun echipaj de poliție, era doar ea, țipând pe strada ca o să mă bage in pușcărie, că are cunostințe in poliție. După aceasta am început sa mă simt tot mai rău, ajungând de urgență la spital, cu cardiopatie ischemică (preinfarct) si criza hipertensiva acuta, ultimul control cardiologic efectuat având loc in septembrie 2014, nereușind vreun fel de afectiune cardiaca. Intre timp am fost contactată și de către o doamnă, fostă polițistă, pe care aceștia au încercat să o determine să se implice, in scopul acuzării mele. Ea mi-a transmis ca nu se va implica. Ce fapte pot fi încadrate conform relatărilor si in ce condiții? Vă multumesc anticipat pentru ajutorul acordat!
Cel mai recent răspuns: Warmachine , utilizator 20:54, 31 Martie 2015
De ce nu restituiti obiectele achizitionate de ex logodnic? V-ati atasat atat de mult de ele?
Ati fi evitat problemele de sanatate relatate.
CEa mai buna solutie este sa le predati parintilor obiectele respective si sa va vedeti de viata in continuare.
Puteti depune o plangere penala impotriva mamei fostului iubit pentru savarsirea infractiunilor de amenintare si hartuire. Pe de alta parte, daca fostul iubit detine contractele/facturile de achizitionare a bunurilor pe care le-ati luat in timpul concubinajului si daca aceste bunuri sunt pe numele sau, acesta poate formula o plangere penala impotriva dvs. pentru savarsirea infractiunii de furt.
Bună seara, facturile sunt in posesia mea, el a locuit cu mine doar în perioada august-septembrie 2014. În luna decembrie ne-am despărțit, dar am ținut legătura pentru că eram însărcinată. Am pierdut sarcina in februarie, cand aveam deja 5 luni, pentru ca am suferit de preeclamsie, din cauza factorilor stresanți din relație. Cât timp am locuit împreună, am fost abuzată de acesta in mod repetat, atât fizic, cât și verbal, deși eram însărcinată, acest comportament abuziv continuând si dupa întoarcerea acestuia in străinătate, referindu-mă la violentă verbală si psihică.
Foarte rau daca s-a purtat asa cu dumneavoastra, dar tot n-ati precizat pe numele cui sunt bunurile achizitionate. O puteti reclama pe mama fostului concubin pentru hartuire, daca va mai cauta la domiciliu si va suna in mod repetat dar daca bunurile in cauza sunt pe numele "fostului" sfatul meu este sa i le dati mamei cu martori si eventual un proces-verbal din care sa reiasa starea lor. Puteti fi acuzata de furt.
O plangere pe numele fostului concubin pentru faptele pe care le-ati prezentat este tardiva, din punctul meu de vedere (doar dc nu aveti cumva probe indubitabile in vederea celor sustinute) si personal nu va recomand sa faceti plangeri penale de amorul artei sau din razbunare, pentru ca exista si consecinte.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea concubinajului claudiamarinela claudiamarinela am cumparat anul trecut o masina.aceasta facea taxi.locuiam in casa cu fostul meu concubin de cateva luni.cand am vrut sa ne despartim acesta mi-a furat actele ... (vezi toată discuția)
Iubita mea si-a uitat inelul de logodna cu diamante pe chiuveta ... IulianGrad IulianGrad Iubita mea si-a uitat inelul de logodna cu diamante pe chiuveta din baia de la serviciu, intr-o firma de 20 de persoane. Dupa un sfert de ora, cand s-a intors ... (vezi toată discuția)
Terorizare iulian55 iulian55 Rămân la părerea că în această țară cineva trebuie să iți dea în cap ca să se ia vreo măsură, până atunci fiecare poate face ce dorește. Nu ... (vezi toată discuția)