avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela1954

Activitate gabriela1954

Buna ziua,

Avand in vedere ca urmeaza sa nasc in noiembrie, conform legii noi, cuantumul pentru indemnizatie ar fi de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.

In cazul in care, in noiembrie 2018 as naste al 2lea copil (cand actualul implineste deja 2 ani; deci nu se suprapun maternalele), care ar fi modul de calcul (daca nu se mai modifica nimic dupa 1 iul 2016)?
Media pe ultimele 12 luni din ultimii 2 ani ar insemna atunci media indemnizatiei pe ultimele 12 luni? Adica implicit ar duce la 85% din cei 85% ?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Sunt intr-un impas:
Am comandat in ianuarie 2015 de pe un site un TV, garantie 2 ani.
In aprilie 2015, dupa nici 3 luni, s-a defectat si l-am returnat pentru reparatii.
In iulie 2015, aceeasi poveste, l-am returnat iarasi pentru reparatii.
Acum, noiembrie 2015, s-a defectat iar.

Problema TVului fiind de soft, nu imi pot garanta ca va functiona mai mult de 2-3luni pana sa se strice iar.

De schimbat, imi pot schimba doar cu unul cu caracteristici similare (dar nu identic si nu nou).

Le-am cerut returnarea banilor, dar nu vor nici asta.

Exista o modalitate, o lege de a reusi aceasta?

Multumesc.
Si daca cetateanul are domiciliu in Romania (buletin de Romania), dar flotantul pe Germania, fara a avea buletin de Germania? Nu plateste impozit statului de care apartine el, adica Romaniei? Inteleg ca in Germania se impoziteaza bunurile, nu persoana in cauza. In Romania difera cumva?