avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Masina inmatriculata in strainatate de cetatean roman ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Masina inmatriculata in strainatate de cetatean roman cu domiciliu in strainatate

Un membru de familie, plecat din tara de cca 10 ani, cu acte in regula, stabilit in strainatate (casa, loc de munca cu contract, etc) si-a cumparat in urma cu 6 ani o masina, inmatriculata in tara in care s-a stabilit . A vandut masina unui cetatean roman, cu domiciliul in Romania , s-au facut actele necesare la Zoll, a primit numere noi (rosii) si a fost adusa in tara in vederea finalizarii actelor legale . Reprezentantul firmei prin care se fac formalitatile a pus intrebarea daca fostul proprietar al masinii a achitat impozitele anuale in Romania, pentru masina, avand inca si cetatenia romana. Prevede legislatia o astfel de obligatie, avand in vedere ca masina nu a circulat niciodata in Romania si fostul proprietar avea deja domiciliul stabil in strainatate la data achizitionarii acesteia ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:44, 1 Aprilie 2015
Nu, autoritatile romanesti nu au jurisdictie pentru ce face in alta tara cu o masina inmatriculata in tara respectiva.
Si daca cetateanul are domiciliu in Romania (buletin de Romania), dar flotantul pe Germania, fara a avea buletin de Germania? Nu plateste impozit statului de care apartine el, adica Romaniei? Inteleg ca in Germania se impoziteaza bunurile, nu persoana in cauza. In Romania difera cumva?
Nu, fiecare plateste impozit in tara in care munceste si locuieste, doar in SUA mai trebuie sa platesti impozit daca esti cetatean american si platesti impozite in alta tara. Daca masina ar fi avut numere de Romania as fi inteles ca ar fi trebuit platit impozit in Romania, altfel plata impozitelor pe masina ramane o treaba interna a Germaniei iar statul roman n-are dreptul sa se amestece in treburile interne ale altui stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport raduaw raduaw daca numai am buletin de romania si doar pasaport cu domiciliul in germania (temporar valabil 1 an zile) pot sa inmatriculez o masina cumparata din Germania si ... (vezi toată discuția)
Info alex19319 alex19319 Buna seara daca am gresit topic-ul, imi er scuze si rog un moderator daca se poate sa il mute. . Problema mea sta in felul urmator. Am achizitionat o ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta nu o pot scoate de la impozit. Mihai1081 Mihai1081 Buna ziua. Anul acesta in februarie am venit din Germania in concediu in Romania cu un autoturism proprietate personala inregistrat in Germania cu toate taxele ... (vezi toată discuția)