avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate chiru1984

Activitate chiru1984

Buna ziua,
O primarie se poate imprumuta de carburant (motorina) in baza unui PV de predare /primire urmand ca la o data ulterioara sa-l restituie integral ?

Sau prin ce alte documente se poate evidentia imprumutul de carburant?

Cu stima,
Buna ziua,

Daca persoana care a concesionat doreste sa construiasca o anexa lipita de cladire are nevoie de aprobarea concedentului (in cazul nostru primaria)?
Specific ca este concesionata doar cladirea nu si terenul.
Nu vrem sa interzicem construirea,doar sa o faca legal.
Dupa ce construieste trebuie sa modificam contractul de concesiune? sa marim valoarea concesiuni si suprafata concesionata sau ii scadem valoare investitiei din concesiunea datorata?
In OUG 54/2006 nu am gasit nimic ,mai este alta lege in vigoare care sa reglementeze concesiunea bunurilor publice sau private ale statului ?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am un ii neplatitor de tva din 2010, de la 1 iulie 2015 trebuie sa il inregistrez ca platitor de tva pentru depasire de plafon,si am mai multe nelamurrii in acest sens in cconditiile in care am tinut contabilitatea in partida simpla (registrul de incasari si plati , raportul de gestiune periodic) si anume :
1 Ce declaratie trebuie sa depun pentru a deveni platitor de tva si ce documente justificative?
2 Cum fac cu stocul de marfa (prod alimentare si nealimentare),adica cum deduc tva ?
3 Cum tin contabilitatea de la 1 iulie 2015 ?

Va multumesc anticipat !
Buna ziua,
La o cladire din domeniul public al comunei concesionata in anul 2004,se pot face lucrari de investitii (modernizari , renovari ) fara ca acestea sa fi fost stipulate in contractul de concesiune?
Daca persoana care a concesionat doreste sa construiasca o anexa lipita de cladire are nevoie de aprobarea concedentului (in cazul nostru primaria)?
In OUG 54/2006 nu am gasit nimic ,mai este alta lege in vigoare care sa reglementeze concesiunea bunurilor publice sau private ale statului ?
Multumesc
Un CMI are concesionat un spatiu intr-o cladire proprietate publica a unei primarii , plateste redeventa dar refuza sa plateasca taxa pe cladiri aferenta spatiului invocand ca este cabinet medical fara personalitate juridica. Este corect sau nu ?