avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Individuala trece de la neplatitor de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Individuala trece de la neplatitor de tva la platitor

Buna ziua,
Am un ii neplatitor de tva din 2010, de la 1 iulie 2015 trebuie sa il inregistrez ca platitor de tva pentru depasire de plafon,si am mai multe nelamurrii in acest sens in cconditiile in care am tinut contabilitatea in partida simpla (registrul de incasari si plati , raportul de gestiune periodic) si anume :
1 Ce declaratie trebuie sa depun pentru a deveni platitor de tva si ce documente justificative?
2 Cum fac cu stocul de marfa (prod alimentare si nealimentare),adica cum deduc tva ?
3 Cum tin contabilitatea de la 1 iulie 2015 ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:39, 26 Iunie 2015
1. 070 plus RJIP ( copie)
2. La fel ca pana acum numai ca inregistrati val fara tva ca stoc. La 30.06 se face stocul si se regularizeaza tva ul pt marfa in stoc
3. La fel numai ca aveti cateva declaratii in plus : 300 394 094 097( daca este cazul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri intrepr.individuala rodia rodia Buna seara, Am unele nelamuriri in legatura cucontabilitatea in partida simpla la o intrepr.individuala ce are ca obiect de activitate comert cu amanuntul ... (vezi toată discuția)
Completare rjip Silvasanu Silvasanu Buna ziua, As mai avea o intrebare:cum fac trecerea de la un an la altul in inscrisele din RJIP? De exemplu luna decembrie am incheiat-o cu X la incasari si Y ... (vezi toată discuția)
Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)