Buna ziua,
As mai avea o intrebare:cum fac trecerea de la un an la altul in inscrisele din RJIP? De exemplu luna decembrie am incheiat-o cu X la incasari si Y la plati.Mai departe trec pe urmatorul rand 2015 si apoi fac inregistrarile din luna ianuarie?
Banuiesc ca atunci cand va referiti la luna decembrie inseamna totalul pe intreg anul 2014.Avand in vedere ca atat prevederile din OMEF nr.3512/2008 si cele din proiectul pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind contabilitatea in partida simpla(aflat inca in dezbatere publica),fac referire la totalizarea incasarilor si platilor anual,consider ca dupa totalul anual se lasa un rand si se trece anul 2015 si se incepe numerotarea de la nr.1.
Multumesc mult! As mai avea o intrebare: am un stoc de marfa in valoare de 100 lei, cum il evidentiez in RJIP? Din aceasta marfa (valoare) am dat ceva zilele acestea. Cum fac inregistrarea? Multumesc
Stocul de marfa nu se evidentiaza in RJIP. In registru se evidentiaza,in ceea ce priveste marfa, doar vanzarile(Z-tul zilnic din casa de marcat sau chitanta,in cazul vanzarilor en-gros).si la plati doar chitantele achitate furnizorilor.