avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebari contabilitate in partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebari contabilitate in partida simpla

Buna ziua,

As avea cateva intrebari legate de contabilitatea in partida simpla si modificarile care se aplica din martie 2015.

1. Transferurile (prin home banking) din contul bancar al PFA in contul personal (PF) se inregistreaza in RJIP ? Daca da, ce se trece in coloana felul operatiunii / explicatii ?

2. Legat de totalizarea lunara, in acest caz ce se trece in coloanele nr. crt., data, documentul, explicatii ?

3. Daca nu am cheltuieli deductibile partial e suficient sa le inregistrez in RJIP sau trebuie intocmita si fisa / jurnal de operatiuni diverse ? Se mai aplica urmatoarele ?

"Contribuabilii care nu efectueaza cheltuieli de natura celor care sunt deductibile plafonat pot sa evidentieze aceste cheltuieli numai în Registrul-jurnal de încasari si plati, nemaifiind obligatorie întocmirea Fisei pentru operatiuni diverse si, implicit, a Jurnalului privind operatiuni diverse."

4. Ce inseamna venituri dintr-o singura activitate in cazul fisei / jurnalului de operatiuni diverse ?

"In cazul contribuabililor care realizeaza venituri dintr-o singura activitate, totalul veniturilor se regaseste în Fisa pentru operatiuni diverse (cod 14-6-22/b), pe rândul “Total”, nemaifiind necesara deschiderea Jurnalului privind operatiuni diverse (cod 14-6-17/c)."

5. Fisa de operatiuni diverse se intocmeste lunar sau anual ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radubb , utilizator 15:17, 2 Aprilie 2015
1. Treceti asa cum apare si pe extrasul de cont.
2. Acum sa nu exageram. Ce treceati cand faceati totalul anual?
3. In rjip treceti tot si nu mai faceti fisele. Cititi la sfarsitul ordinului 170 unde spune ce se intampla cu acel ordin 1040 din 2004 unde apareau cele enumerate de dumneavoastra.
4. acolo se referea la un singur cod caen sau la mai multe coduri caen.
Imi pare rau daca intrebarile mele sunt banale, dar nu am pregatire in domeniu.

2. Pot sa las coloanele nr. crt., data si documentul libere si sa trec "Total martie 2015" in coloana explicatii ?

4. In certificat am mai multe coduri CAEN, dar folosesc doar unul (cel principal) in activitatea zilnica. Trebuie sa intocmesc fisa de operatiuni diverse pentru venituri sau aceste fise nu mai sunt obligatorii din martie 2015 ? Cat de grava e lipsa lor din moment ce toate incasarile sunt deja inregistrate in RJIP ?

Multumesc.
2. da, e bine cum ati gandit.
4. Nu mai sunt obligatorii si treceti doar in rjip.
Puteti sa folositi acele fise cand apar cheltuieli sau venituri deductibile partial. O sa vedeti atunci cand va trebui sa faceti calculele si sa completati declaratia 200, adica la anul.
4. Deci incepand din martie 2015 aceste fise / jurnale nu mai sunt obligatorii ? Dar pentru perioada dinainte trebuie sa intocmesc fisa pentru venituri (pana acum totalul il luam din RJIP totalizand operatiunile relevante) ?

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Intrebari contabilitate pfa radu44 radu44 As avea cateva intrebari legate de contabilitatea pentru un PFA neplatitor de TVA: 1. Daca realizez venituri dintr-un singur tip de activitate (prestari ... (vezi toată discuția)
Scadere din gestiune marfa deteriorata anam79 anam79 Buna ziua , As vrea sa scot din gestiunea unei florarii marfa (flori care sunt uscate ) ce nu se incadreaza in legea perisabilitatilor.Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)