avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Scadere din gestiune marfa deteriorata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Scadere din gestiune marfa deteriorata

Buna ziua ,
As vrea sa scot din gestiunea unei florarii marfa (flori care sunt uscate ) ce nu se incadreaza in legea perisabilitatilor.Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
Mentionez ca sunt PFA si vreau sa stiu daca cheltuiala nedeductibila o inregistrez in registrul zilnic de incasari si plati?
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 00:08, 3 August 2011
Ordinul MFP nr. 1040/2004 ,,Pentru fiecare fel de cheltuieli se va întocmi Fişa pentru operaţiuni diverse, iar totalul lunar al acestora se va înregistra în Jurnalul privind operaţiuni diverse pentru cheltuieli.
Contribuabilii pot întocmi o singură fişă pentru operaţiuni diverse care să cuprindă toate cheltuielile a căror deductibilitate nu este plafonată.
Contribuabilii care nu efectuează cheltuieli de natura celor care sunt deductibile plafonat pot să evidenţieze aceste cheltuieli numai în Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, nemaifiind obligatorie întocmirea Fişei pentru operaţiuni diverse şi, implicit, a Jurnalului privind operaţiuni diverse. Pentru cheltuielile cu amortizarea se va întocmi Fişa pentru operaţiuni diverse,,.

Faceti un PV unde treceti florile care s-au uscat si valoarea acestora.
Le veti scadea din stocul de marfa, operand in fisa de magazie.
La calculul impozitului pe venit veti avea in vedere ca aceasta cheltuiala este nedeductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari contabilitate pfa radu44 radu44 As avea cateva intrebari legate de contabilitatea pentru un PFA neplatitor de TVA: 1. Daca realizez venituri dintr-un singur tip de activitate (prestari ... (vezi toată discuția)
Deducere combustibil auto. Bogdan62 Bogdan62 Buna ziua,ce trebuie sa fac pentru a deduce cheltuiala cu combustibilul masinii personale,pe care o folosesc si la PFA-ul pe care-l am .Folosesc masina si la ... (vezi toată discuția)
Intrebari contabilitate in partida simpla radubb radubb Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de contabilitatea in partida simpla si modificarile care se aplica din martie 2015. 1. Transferurile (prin ... (vezi toată discuția)