avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebari contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebari contabilitate PFA

As avea cateva intrebari legate de contabilitatea pentru un PFA neplatitor de TVA:

1. Daca realizez venituri dintr-un singur tip de activitate (prestari servicii informatice) mai trebuie sa intocmesc fisa operatiuni diverse pentru venituri (din moment ce toate veniturile vor fi oricum inregistrate in registrul de incasari si plati) ?
2. Daca toate cheltuielile vor fi fie integral deductibile, fie nedeductibile (aici intrand doar impozitul platit) mai trebuie sa intocmesc fise operatiuni diverse si jurnale operatiuni diverse pentru fiecare tip de cheltuiala (in OMFP 1040/2004 aceasta situatie pare sa intre la exceptii) ?
3. Daca am emis o singura factura in anul 2013 dar nu a fost incasata inca, ce cifra de afaceri voi avea pentru anul 2013 (pentru declaratia 392B), suma de pe factura emisa dar neincasata sau zero ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:43, 2 Ianuarie 2014
La punctul 40 din OMFP 1040/2004 – Reglementari contabile in partida simpla
"Contribuabilii care încaseaza în numerar toate veniturile realizate pot sa evidentieze aceste venituri numai în Registrul-jurnal de încasari si plati, nemaifiind obligatorie întocmirea Fisei pentru operatiuni diverse si, implicit, a Jurnalului privind operatiuni diverse".

si la 46 :"Contribuabilii care nu efectueaza cheltuieli de natura celor care sunt deductibile plafonat pot sa evidentieze aceste cheltuieli numai în Registrul-jurnal de încasari si plati, nemaifiind obligatorie întocmirea Fisei pentru operatiuni diverse si, implicit, a Jurnalului privind operatiuni diverse. "

Cifra de afaceri in cazul pfa o reprezinta totalul veniturilor incasate pe anul 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere din gestiune marfa deteriorata anam79 anam79 Buna ziua , As vrea sa scot din gestiunea unei florarii marfa (flori care sunt uscate ) ce nu se incadreaza in legea perisabilitatilor.Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
Intrebari contabilitate in partida simpla radubb radubb Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de contabilitatea in partida simpla si modificarile care se aplica din martie 2015. 1. Transferurile (prin ... (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)