avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate rodica nicolescu

Activitate rodica nicolescu

Salve.In 1993 la lichidarea patrimoniului C.A.P.dintr-o localitate,comisia a hotarat sa treaca in proprietatea C.A.P.-ului o parte din terenul privat care pana atunci era doar in folosinta.Astfel in 1993 terenul meu trece la C.A.P(care nu mai exista) si in acelas timp este vandut catre doua societati private.Mentionez ca pe ACEST TEREN nu existau constructiile C.A.P.In procesul deschis contra celor doua societati s-a dovedit veridicitatea si printr-o expertiza judecatoreasca.Se recunoaste ca cele doua societati au gresit dar ele au fost cumparatori de buna credinta si totul se rezuma aici.Eu am incercat sa finalizez situatia dar m-am trezit ca avocatul meu nu ma mai reprezinta,pur si simplu ma ocolea si nu am gasit solutia legala sa imi i-au terenul inapoi.Mai pot face ceva azi?
Răspuns la discuția C.F. versus Titlu de proprietate
Am Certificatul in calitate de mostenitor1/1,urmeaza sa se stabileasca masa succesorala pe baza C.F.-urilor unde tatal meu este proprietar din 2000(a facut succesiunea)dar sunt alte terenuri unde el n-a facut trecerea de proprietate in C.F. si a acceptat Titlul de proprietate eliberat de comisia de fond funciar.In acest titlu apar alte terenuri.Eu vreau sa imi fac pe terenurile care am dreptul prin notarul public,primarul din accea localitate spune ca nu se poate fiindca tatal meu a acceptat terenurile din Titlul de proprietate(mentionez ca nu s-au facut alte intabulari)Voiam sa stiu daca eu incalc legea facandu-mi toate demersurile prin notarul public,primarul(facea parte din comisia de fond funciar) oricum va incerca sa-mi faca probleme.
Ma intereseaza ce riscuri pot intampina daca eu imi fac succesiunea in baza C.F.-urilor de propietate iar in Titlul de Propietate eliberat de comisie figureaza alte terenuri acceptate de tatal meu(mort).Pot ignora titlul de propietate?
Comisia de lichidare C.A.P.-ului putea legal sa vanda terenul care a fost in folosinta statului dar proprietarul in cartea funciara a ramas tot persoana fizica,mentionez ca sunt si cladiri pe o mica parte de teren,dar cel mai mult era gol.Mi-am facut intabularea pe terenul bunicilor mei si mi-a fost anulat certificatul de mostenitor pe motivul ca era vandut de comisie.Acum acolo functioneaza o societate privata,mai pot sa-mi recuperez propietatea.:(