avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... C.F. versus Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

C.F. versus Titlu de proprietate

Ma intereseaza ce riscuri pot intampina daca eu imi fac succesiunea in baza C.F.-urilor de propietate iar in Titlul de Propietate eliberat de comisie figureaza alte terenuri acceptate de tatal meu(mort).Pot ignora titlul de propietate?
Ce reprezinta C.F-urile de proprietate? Scuze ptr ignoranta!:(

Succesiunea nu se poate face decat in baza un titlu de proprietate daca nu exista un alt act care sa il inlocuiasca (certificat de mostenitor, contract de v/c, act de donatie).
Succesiunea se realizează numai pe baza actelor de proprietate- patrimoniu activ și pasiv. Imobilele pot să fie sau nu întabulate, Succesiunea nu se realizează pe baza CF ci pe baza actelor de proprietate.
Chiar și la întabulare, în CF aceasta nu se face fără actele de proprietate doveditoare ale patrimoniului decedatului .
Cu privire la existența altor terenuri în CF, altele decât cele prevăzute în titlul de prop. al tatălui nu înțeleg cum s-au putut întabula acestea.
Mergetin la un notar cu acele acte, nu sunt chiar sigura ce e acel CF si ce e acel titlu de proprietate.
Am Certificatul in calitate de mostenitor1/1,urmeaza sa se stabileasca masa succesorala pe baza C.F.-urilor unde tatal meu este proprietar din 2000(a facut succesiunea)dar sunt alte terenuri unde el n-a facut trecerea de proprietate in C.F. si a acceptat Titlul de proprietate eliberat de comisia de fond funciar.In acest titlu apar alte terenuri.Eu vreau sa imi fac pe terenurile care am dreptul prin notarul public,primarul din accea localitate spune ca nu se poate fiindca tatal meu a acceptat terenurile din Titlul de proprietate(mentionez ca nu s-au facut alte intabulari)Voiam sa stiu daca eu incalc legea facandu-mi toate demersurile prin notarul public,primarul(facea parte din comisia de fond funciar) oricum va incerca sa-mi faca probleme.
Stimat forumist,

Succesiunile sunt, în primul rând, de competența notarului, fiind una din activitățile profesionale principale ale sale. Ce lege să încălcați, deci?

Mergeți la notar, explicați povestea și vedeți ce acte vă cere.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Intrebare - intabulare fara succesiune MN2160 MN2160 actele necesare intabularii unor terenuri a caror detinatori al titlui de propietate sant decedati , iar succesiunea nu a fost facuta asupra terenurilor in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme rodicatimu rodicatimu Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema;notarul imi cere chitanta fiscala platita la zi explicita cu numar topografic ca sa poata sa faca succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 stefm stefm am dobandit recent un teren printr-un act de v/c intocmit in baza altor acte . cel care mi-a vandut terenul l-a dobandit in urma altui act de vanzare - ... (vezi toată discuția)