avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intrebare - intabulare fara succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intrebare - intabulare fara succesiune

actele necesare intabularii unor terenuri a caror detinatori al titlui de propietate sant decedati , iar succesiunea nu a fost facuta asupra terenurilor in cauza.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:30, 30 Ianuarie 2012
Nu puteti intabula fara succesiune
Întabulare înseamnă înscriere ca proprietar a imobilului respectiv. Atâta vreme cât este proprietar, chiar dacă a murit, respectivul X, în locul lui nu se va putea înscrie decât un moştenitor. Căci zice L.7-1996- înscrierea nu se va putea face decât împotriva celui care a fost înscris ca proprietar tabular.
acte necesare? titlul in original... certificat de deces in copie, certificat fiscal,... si declaratii ale proprietarilor#-o... (sau ale mostenitorilor, acestea in practica care o stiu eu isi "scot" de la Primarie, o anexa cu deschiderea succesiunii, anexa pe care apare numele mostenitorului care semneaza actele, dar nu merg la notar ci o depun in documentatia de cadastru.)
rezultatul este o incheiere si un extras CF pe numele decedatului - cu care mai apoi isi pot deschide succesiunea avand "elemente certe de identificare cadastrala" (adica ar fi mai bine sa intabuleze titlul de proprietate pe numele decedatului decat sa mearga la nota cu titlu' si acesta sa copieze intr-un act prostiile inscrise acolo... (parcela cu numar gresit, suprafate inversate intre parcele... categorii de folosinta aviatice...) si apoi la Intabulare sa se constat greselile si sa ajungeti de doua ori la notar pentru corectura actului de succesiune#-o
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.f. versus titlu de proprietate rodica nicolescu rodica nicolescu Ma intereseaza ce riscuri pot intampina daca eu imi fac succesiunea in baza C.F.-urilor de propietate iar in Titlul de Propietate eliberat de comisie figureaza ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate carllyka carllyka In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)