avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate elenadumitru88

Activitate elenadumitru88

Buna ziua, in ianuarie am fost pentru a depune decl 600 la un pfa la norma si inspectoarea mi.a zis ca nu mai trebuie sa depun nici 220 nici 200 daca e la norma desi anul trecut m.a pus sa i le aduc.... cum sa procedez? Sa iau de bun ce a zis? Totusi norma e deja stabilita .... si nici nu au depasit plafonul pt trecerea la sistem real.... aveti ceva sugestii cum sa procedez sa fie totul ok ?

Multumesc,
Elena
buna zIua,

anul trecut am depus declaratia [pentru impozitul pe locuinta la taxe locale sector 2 , avand 2 sedii sociale fara activitate la sediul social. una din ele s-a mutat in februarie insa nu mi-a dat documentele necesare pentru a depune la impozite aceasta modificare. intrebarea mea este , as putea depune anul viitor acest lucru? nu imi afecteaza impozitul oricum pt ca nu aveau activitate l sediu... ma intreb doar daca exista vreo decizie pentru a ma amenda ca nu am notificat mutarea acestuia pana la 31 martie.

Multumesc,
Discuție Greseala d390
Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: pentru un pfa la norma de venit care a facturat prestari servicii in ue si am depus 390 , a trebuit pt o parte din facturi sa fac un storno. Valoarea in lei de pe factura de - am facut o la cursul din ziua respectiva dar de fapt trebuia sa insumeze valorile in lei din facturile pe care le anula , nu? Daca am facut aceasta greseala si am depus si 390 cu factura de -... ce pot face acum sau cat de grav e? Diferenta e de 100 lei si nu se depasea plafonul de norma oricum...

Ma puteti ajuta va rog cu un sfat? Ce ar trebui sa fac acum.. ?

Multumesc
Elena Dumitru
Buna ziua,

Am nevoie de 2 informatii cu privire la un PFA la norma de venit:
1) pentru codul caen 9002 - Activitati suport pentru interpretare artistica pot factura in UE o sedinta foto pentru promovarea unui brand? este ceva ocazional
2) daca am facturat prestari servicii catre un client din UE - si el cand a platit a oprit echivalentul chiriei mele acolo.... eu ce trebuie sa fac aici? exista un document in care zice ca lunar se vor opri din plata facturilor chiria si utilitatile.

Multumesc ,
Elena
Buna ziua,

Imi puteti spune va rog, pentru o PFA la norma de venit infiintata in Romania dar care desfasoara activitati in UE cum se poate obtine formularul A1? i-a fost cerut in cadrul unei lucrari in afara tarii si vad ca peste tot se refera strict la angajati...

Pentru PFA se obtine A1 sau este un alt formular? si ce acte trebuie sa contina dosarul pentru depunere?

Multumesc,
Elena
Buna ziua,

Sunt interesata de procedura pentru deschiderea unei firme in Romania pentru contractare personal de lucru in Belgia.
Adica, as vrea o forma de angajare temporara nu prin contract de munca pentru ca sunt sezoniere joburile si daca sunt necesare conditii special pentru recrutare/ intermediere.

Va multumesc anticipat,
Elena Dumitru
Buna seara,

Incerc sa infiintez un pfa, insa nu reusesc sa obtin semnaturi de la vecini... si administratora nici atat desi activitatea nu se desfasoara la sediu...
Nu exista nici o alta modalitate de a face lucrurile?
Mi se pare absurd sa nu pot sa-mi infiintez o firma doar din acest motiv.

Va multumesc anticipat!